• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Sigortada ölçüsüz rekabet son bulmalı

Sigortada ölçüsüz rekabet son bulmalı
Ziraat Sigorta Genel Müdürü Naim Temur, sigortacılığın gelişmesine yönelik politikalar üretilmesi gerektiğini söyledi.

Ölçüsüz fiyat rekabetine karşı olan Ziraat Sigorta Genel Müdürü Naim Temur, sigortacılığın gelişmesine yönelik politikalar üretilmesi gerektiğini söyledi

Ziraat Sigorta Genel Müdürü Naim Temur, Ziraat Sigorta' nın kuruluşuyla birlikte sigorta sektöründe doğru bir rol model haline geldiğini belirtti. Açıklamasında sektördeki fiyat rekabetinden Temur sigorta sektörüne ve acentelere şu mesajı verdi: "Sektörün aktörleri olarak sigorta şirketleri, acenteleri başta olmak üzere tüm dağıtım kanalları ve hizmet sağlayıcıları hepimiz aynı geminin yolcularıyız. Bu nedenle sigortacılar, uzun vadeli, sektörün gelişmesine yönelik politikalar üretmek ve hayata geçirmekle meşgul olmalıdır. Yıkıcı fiyat rekabetleriyle sürekli zarar eden sigorta şirketleri gün gelecek, sermayedarlarından destek göremez hale gelecekler. Bu sektörü oluşturan bütün taraflar, ölçüsüz fiyat rekabetinden ziyade sigortalısına rasyonel fiyatlama ile en uygun ürünü sunarken, rekabeti hizmette yapmanın yolunu aramalıdır. Bu yolla sigortalıya yeterli güvence verilirken, sigorta sektörü faaliyetini kârlı bir şekilde devam ettirebilecektir." Ziraat Sigorta' nın bankanın üretimine de olumlu katkı yaptığını vurgulayan Temur şunları söyledi: "Acente sıfatı ile 2009'da 76 milyon lira prim üretmiş bulunan Ziraat Bankası 2010'da 172 milyon, 2011'de de 318 milyon lira üretim kaydetti. Sigortacılığın gelişmesine katkıda bulunurken bankaya da artı bir maddi değer sağladık. Bizimle birlikte sigorta pastası büyürken bu pastadaki banka sigortacılığı dilimi de büyümüş oldu. Üretimdeki bu büyümeyi hedeflediğimiz kârlılık artışı ile gerçekleştirerek; elementer şirketler arasında özkaynak kârlılığında birinci, kâr tutar sıralamasında ise üçüncü sırayı aldık."

Temur: Bankanın desteği tam

Ziraat Sigorta ve Ziraat Bankası ilişkisinden söz eden Temur, "Bir bütün olarak banka yönetiminin yeni bir iştirak olarak bizlere ve sigortaya karşı gösterdiği pozitif yaklaşımı unutmamak gerekir. Ziraat Sigorta klasik ürünlerinin yanı sıra inovatif ürünler geliştirmek suretiyle bankanın daha önceki yıllarda yaptığı üretimin çok üzerinde bir üretime ulaşmasını sağladı" dedi. Temur Ziraat Sigorta'nın kuruluşundan bu yana yaşanan gelişimi şöyle değerlendirdi: "2010'u üretimde sektörde 18. sırada tamamladıktan sonra ikinci yılımızda hızlı büyümemiz bizi 12. sıraya yükseltti. Özellikle tarım sigortalarında sektör ortalamasının çok üstünde bir büyüme sağladık. Keza sağlık ve ferdi kaza branşlarında da ciddi bir pay yakaladık. Sağlık Destek Sigortası adlı ürünümüzle Türkiye'deki sağlık sigortalısı adedini en az 500 bin kişi artırdık"

Ekoayrıntı

Bu haber toplam 3755 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim