• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 17 °C

Uzman Diyetisyen Avcı’dan Hızlı Kilo Verme Tüyosu

Uzman Diyetisyen Avcı’dan Hızlı Kilo Verme Tüyosu
Uzman diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, yaza özel kilo verme yöntemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uzman diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, yaza özel kilo verme yöntemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uzman diyetisyen Dursun, yaza aylarını fit geçirmek için yapılması gerekenleri sıraladı. Dursun, sindirimi kolaylaştırmak, karın yağlarını hızlıca yok etmek için sabah aç karna 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile çeyrek çay kaşığı zerdeçalın karıştırılarak tüketilmesi gerektiğini söyledi. Dursun, "Kahvaltı tabağınızdan 5 sap dereotu ve bol limon eksik olmasın. Ödem atmak isteyenler düzenli olarak tüketmeli. Lor peyniri ve pul biber ikilisini mutlaka deneyin. Kas kaybını önlemede lor peyniri birebir. Metabolizmayı hızlandırmak ve canlandırmak için sabah kahvaltısında siyah çay yerine beyaz çay tercih edin. Hatta demlerken ananas kabuklarını ekleyin. Öğle yemeklerinin yerine 200 gram az yağlı yoğurt tercih edin ve içine mutlaka 1 tatlı kaşığı keten tohumu ekleyin. Öğleden sonra aralarını mutlaka yapın, 20 adet çiğ badem ve az sütlü bir soğuk kahve ile günlük protein ihtiyacınızın bir kısmını karşılayabilir ve tokluk sürenizi uzatabilirsiniz. Akşam yemeklerinde mutlaka kaliteli bir protein alın. Balık ızgara ve yağsız hazırlanan bir salatayı sınırsız tüketebileceğinizi biliyor muydunuz? Aynı zamanda omega-3, selenyum, posa kaynağı olan bu akşam menüsü ile uzun süre tokluk sağlamak ve metabolizmayı hızlandırmak mümkün" dedi.

'Karpuz ve yoğurtlu menü ödem attırabilir'

Bazı akşamlarda 300 gram karpuz ve 100 gram kaymaksız yoğurt ile bir menü hazırlamanın hem hafif hem de ödem atıcı olabildiğini vurgulayan Elif Melek Avcı Dursun, "Hemen mini pratik bir tarif paylaşalım 300 gr karpuz, 100 gram çilek, 100 gram kaymaksız yoğurt, 1 tatlı kaşığı Chia tohumu, 5-10 yaprak reyhan veya semiz otu ile tüm hepsini blenderdan geçirerek yaza özel ferahlatıcı bir içecek tarifi hazırlayabilirsiniz. Yazın serinletici bir diğer içecek ise yeşil çay ve maden suyu. Demlenmiş ve soğumuş yeşil çayı, 1 şişe soğuk maden suyu ile karıştırın, üzerine birkaç damla limon ve taze nane ekleyin. Ferahlarken metabolizmanızı canlandırın. Buz küplerini zenginleştirerek de ferahlayabiliriz. Buz kalıbınıza, mini mini doğranmış limon kabukları, ananas, vişne, yaban mersini, çilek, frenk üzümü gibi meyve bileşenleri ile reyhan, dereotu, maydanoz gibi yeşillikleri harmanlayarak buz kalıbınıza doldurun, su ile dondurarak içeceklerinize ilave edin. Gün içinde su tüketimi yetersiz veya yeterli miktarda su içmekte zorlanan kişiler bu tarifi deneyebilirler. Şekersiz Dondurma tarifi dondurulmuş bir halde 100 gram şeftali, 150 gram çilek ve 200 gram karpuzu blenderdan geçirin. Sonrasında birleştirip bir kaşık yardımıyla top top kaselere koyun. Hem şeker ilavesiz hem de sağlıklı. Hepsi sadece 180 kalori. Haftada 3 gün kardiyo egzersizleri ile beslenmenizi desteklediğinizde kısa sürede hedefinize ulaşabilirsiniz" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1132 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim