• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Varis tedavisinde yeni yöntem: Köpük Tedavisi

Varis tedavisinde yeni yöntem: Köpük Tedavisi
Varis tedavisinde teknolojinin gelişmesi ile birlikte tedavi yöntemleri gün geçtikçe artmaya başlamıştır.

Varis, tek yönlü kan akışının olmasını sağlayan kapakçıklar da bozulma meydana gelmesi ile oluşan ciddi bir sağlık sorunudur. Varis tedavisi için eskiden tek çare ameliyatlı tedavi yöntemleri mevcuttur. Fakat modern tekniklerin gelişmesi ile ameliyatsız yöntemler keşfedilmeye başlandı.

Ameliyatsız varis tedavisine en güzel çözümlerden birisi de köpükle varis tedavisidir. Köpük tedavisi, kılcal ve orta boy varislere ince bir iğne yardımıyla damara iletilen bir işlemdir. Damar içerisine iletilen bu ilaç köpükle çoğaltıldığında daha çok varisli damarın tedavi olma olasılığı meydana gelmektedir. İlaç iğne yardımı ile direkt olarak yeri tespit edilen işaretli olan varisli bölgeye enjekte edilir.  Bu tedavi de kullanılan ilaçlar içerisinde konsantrasyonlu tuzları içerir. Bu maddeler damarın iç yapısının bozulmasını ve damarın kapanmasını sağlamaktadır. Tabii ki verilen bu ilaç hastadan hastaya süre ve tedavi olarak değişiklik gösterir. Uygulama sonrasında köpük tedavisinin görüntüsü zamanla kaybolur. Bu süre de yine kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bilinmesi gereken en önemli nokta ise; varisler ne kadar büyükse kaybolması da o kadar uzun zaman almaktadır.

Köpük tedavisi yönteminde bir diğer önemli konu ise kılcal damarlar dahil tüm varisli damarların tedavi edilebildiği olayıdır. Eskiden ameliyat yöntemi uygulanırken kalın olan damarlar alınırken, köpük tedavisi uygulamasında tüm varisli damarlar tedavi edilmektedir. Bu tedavi yönteminde hasta yoğunluğuna göre ortalama olarak 1-6 seans sürmekte ve tedaviler genelde 10 dakika gibi bir sürede gerçekleşmektedir. Seansların uzun sürmesinin sebebi ise varislerin büyüklüğüdür. Bu uygulamada asla ve asla narkoz uygulaması yapılmaz. Çünkü işlemler genel anestezi yerine lokal anestezi altında gerçekleşir.

Köpük Tedavisi Kimlerde Uygulanmaz:

  • Hamile olanlar da
  • Akciğer ve karaciğer yetmezliği olanlar da
  • Alerjisi olanlar da
  • Damar tıkanıklığı olan hastalarda köpük tedavisi uygulanmaz.

Köpük tedavisi mutlaka kalp-damar cerrahisi tarafından yapılmalıdır. Kolay bir yöntem gibi görülse de uzman hekimler tarafından yapılması oldukça önemlidir. Tedavi öncesinde ve sonrasında hastanın yatma gibi bir durumu söz konusu değildir ve hasta gün içerisinde taburcu edilir. Ameliyatlı tedaviye göre bir diğer avantajı ise köpük tedavisi sonrası varis çorabı ve bandaj kullanılmamaktadır.

Ayrıntılı bilgi için http://cuneytkoksoy.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 9165 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim