• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Yaşlılığa engel 10 besin

Yaşlılığa engel 10 besin
Bu 10 besin her derde deva... Nar ve yabanmersini, Bitter çikolata, ıspanak, ceviz, yoğurt, domates, kivi, Bakla ve soya sütü, Turuncu besinler, yeşil çay...

Nar ve yabanmersini

Antosiyaninlerden zengin bu iki meyve cilt sağlığı için oldukça önemli. Kırışıklıkların oluşumunu yavaşlatıp cilt kuruluğunu önlemekte. Ayrıca C vitamini içermelerinden dolayı da kolajen üretimini artırıp cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Bitter çikolata

Çikolata tüketim miktarına göre kilo artışını tetikleyebilir ama içeriğindeki flavonoidlerden dolayı güneşin zararlı etkilerinden koruyup dolaşımı hızlandırmaktadır. Çikolata içeriğindeki kakao oranı ne kadar fazlaysa o kadar faydalıdır, en az %70 oranında kakao içerenleri tercih edin.

Ispanak

Vücudu serbest radikallere karşı koruyucu, yaşlanma belirtilerini azaltıcı özelliğe sahiptir. Bunu içeriğindeki yüksek oranda bulunan antioksidanlar sayesinde gerçekleştirir. Ayrıca luteinden zengindir, göz sağlığı için önemlidir. A vitamini içermesinden dolayı da cildi yenileyici özelliğe sahiptir.

Ceviz

Daha pürüzsüz bir cilt, sağlıklı saç, parlak göz ve sağlam kemik yapısı için ceviz oldukça faydalıdır. Ara öğün olarak veya salatanıza yağ yerine tüketebilirsiniz. Güçlü bir E vitamini kaynağıdır ve omega-3’ten zengindir.

Yoğurt

En başta kalsiyumdan zengin bir besindir kas, kemik, diş ve tırnak sağlığımız için oldukça önemlidir. Probiyotik olması nedeniyle barsak sağlığını korur, sindirimi düzenler. Az yağlı olarak tercih edildiğinde özellikle karın bölgesindeki yağlanmayı giderir. Düzenli yoğurt tüketenlerin daha uzun bir yaşam sürdüğü de araştırmalarca desteklenmekte.

Domates

Her gün tüketilen domates veya eşdeğeri salça ciltteki deformasyonu önler, güneşin zararlı etkilerinden korur. İçeriğindeki en önemli madde likopendir ve domates piştiği zaman miktarı artar. Likopenin emilimini hızlandırmak için pişmiş veya fırınlanmış domates üzerine çok az zeytinyağı gezdirip öyle tüketmeniz daha faydalı olacaktır.

Kivi

C vitamini içeriği oldukça yüksek olan kivi günde 2 adet tüketildiğinde günlük ihtiyacınızı karşılar, kolajen sentezini hızlandırır, cilt deformasyonunu önler, damar sağlığını korur.

Bakla ve soya sütü

Daha pürüzsüz bir cilt için bakla tüketmenizde fayda var. Enflamasyon giderici, kolajen sentezini artırıcı ve kırışıklıkları azaltıcı etkisi bulunmakta. Günde 1 bardak soya sütü ve salatalarınızda veya yemeklerinizde bakla ile cildinizi yenileyin.

Turuncu besinler

Beta karoten içeriği yüksek bal kabağı, havuç, kayısı, papaya, dolmalık biber gibi sebzeler cildinizi güneşin zararlı etkilerine karşı koruyup yaşlılık belirtilerini azaltır.

Yeşil Çay

Kanserden kalp hastalığına birçok hastalığa faydası olan yeşil çay içeriğindeki kateşinden dolayı cilt kanserine karşı korumaktadır. Günde 2 fincan limonlu yeşil çay içmeniz hem cilt sağlığınızı koruyacak hem de metabolizmanızı hızlandıracaktır.

Diyetisyen Özlem Sert Aydın
www.ozlemsert.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3179 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim