• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 20 °C

5 Madde ile Kuruyemişin Faydaları

5 Madde ile Kuruyemişin Faydaları
Kuruyemişlerin doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolü düşürmeye, kan basıncını düzenlemeye, diyabet ve kalp hastalığı riskini azaltmaya, düzenli bağırsak hareketlerini sürdürmeye ve hatta kemik sağlığını desteklemeye yardımcı olabilir.

Kuruyemiş, son dönemde kilo vermek isteyenlerin ara öğünlerine sıklıkla girmeye başladı. İçerdiği vitaminler, mineraller, antioksidanlar, sağlıklı yağlar, protein ve lif gibi besinler ile sağlıklı bir yaşam için doğal hazine konumuna geldi. Genel olarak sağlıklı bir diyetin parçası olarak düzenli olarak kuruyemiş yemek insan bünyesi için çok faydalıdır.

Kuruyemişlerin yüksek yağ içerdiği doğru olsa da, sağlıklı yağ olarak da adlandırılan, doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolü düşürmeye, kan basıncını düzenlemeye, diyabet ve kalp hastalığı riskini azaltmaya, düzenli bağırsak hareketlerini sürdürmeye ve hatta kemik sağlığını desteklemeye yardımcı olabilir.

Kuruyemiş Tüketmenin Faydaları

1- Vitamin Deposudur.

Kuruyemişler B, E vitamini, folat, protein ve manganez gibi iyi vitamin kaynaklarıdır ve bakır, potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko ve selenyum gibi birçok önemli mineralle doludur.

2- Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirir.

Kuruyemişler, iyi bir doymamış yağ asitleri kaynağıdır. Kalp sağlığına faydalı olduğu gözlemlenmektedir. Ceviz, badem vb. gibi birkaç kuruyemiş iyi miktarda omega-3 yağı içerir.

Çocuklarda beyin gelişimi için etkili ve sağlıklı olduğu düşünülen kuruyemişler, bağışıklık sistemlerinin güçlendirir.

3- Zengin Atıştırmalıklardır.

Kuruyemişler harika bir atıştırmalıktır. Bir avuç fındık tüketmek iyi bir enerji kaynağı olduğunu göstermektedir. İyi yağ kaynağı olarak da adlandırılan bu kuruyemişler, bir çocuğun günlük diyetine eklenebilir.

En iyi yanı bu nefis, gevrek, sağlıklı atıştırmalıklar oldukça pratik olduğu gözlemlenmektedir. Sadece kutusunu açmanız yeterli. Ebeveynler sağlıklı ve lezzetli Tadım Kuruyemiş ürünlerinden satın alabilir. Çoğu ticari karışımda çok fazla şeker bulunurken tadım ürünleri ISO kalite standartlarına uygundur.

4- Dilerseniz Kavurarak veya Haşlayarak Tüketebilirsiniz.

Kavrulmuş veya haşlanmış gibi çeşitli şekillerde ürünleri tüketebilirsiniz. Kuru kavrulmuş fıstık (atıştırmalık) gibi yer fıstığından yapılan birçok ürün tadımda kolayca bulunur. Ceviz, badem, antep fıstığını günlük tüketmek sağlıklı bir atıştırmalık olacaktır.

5-  Diyetlerin İlk Tercihidir.

Yüksek kalorili bir yiyecek olarak kabul edilmelerine rağmen, diyetlerde en çok tüketilen yiyecek sınıfına girmektedir. Araştırmalar kuruyemişlerin vücudumuza kilo vermede yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2501 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim