• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Acı çehre tohumu zayıflatır mı?

Acı çehre tohumu zayıflatır mı?
Sağlıklı ve hızlı zayıflama isteği onlarca yıldır özellikle hanımların ilgi odağındadır. Spor yapmak ve çeşitli diyetler ile zayıflama ve kilo verme ihtiyacı içerisinde olan insanlar, zaman zaman tıbbın sunduğu yeniliklerden de faydalanmaktadır.

Sağlıklı ve bir o kadar da hızlı zayıflama isteği onlarca yıldır özellikle hanımların ilgi odağındadır. Spor yapmak, çeşitli diyetler ve benzeri aktivitelerle zayıflama ve kilo verme ihtiyacı içerisinde olan insanlar, zaman zaman tıbbın sunduğu yeniliklerden de faydalanmaktadır. Bilindiği üzere asıl önemli olan şey, zayıflarken sağlığımızı korumaktır.
 
Son yıllarda alternatif tıbbın da gelişmesiyle, bir çok bitkiden yapılan çaylar, sağlıklı bir şekilde yağlardan kurtulmayı sağlarken, acı çehre otunun diğer bitkiler ile kıyaslandığında farklı bir durumu vardır. Acı çehre otu, bitkinin kendisinin değil, tohumunun insan vücuduna faydalı olduğu bir türdür.
 
Peki nedir bu acı cehre otu, nasıl kullanılır, yararları ve zararları nelerdir, gerçekten kilo vermeye yardımcı olur mu?
 
Acı çehre otunun, 1 ayda 10 kiloya yakın kilo verdirmesi, sindirim sistemini sürekli aktif tutması ününü ve namını arttıran eklenler arasındadır. Ilık suyun içine, sallama çay yapar gibi eklenen acı çehre otu, kilo vermeyi hızlandıran, düzenli kullanım sonrasında gözle görülür bir fark yaratan ayrıca kabızlık sorununa da iyi geldiği bilinen, içerisinde 75’e yakın farklı bitki tohumu bulunan bir karşımdır.
 
Mantık olarak bağırsak ve sindirim sisteminin çalışmasını hızlandırarak, hücreleri yenilediği, cildi sıkılaştırdığı ve vücuttaki şişkinliği azalttığı bilinen gerçekler arasındadır. Vücuda alındıktan sonra bünyede, sürekli tuvalete çıkma isteği yarattığından, genel anlamda sindirim sistemini rahatlatan bir yapısı vardır.
 
Acı çehre otu kullanımının tartışılan noktalarından biri, kiloların, vücut suyunun dışarı atılmasından kaynaklı olduğu ve kalıcılık yaratmadığı, ayrıca vücutta su eksikliğine bağlı olarak bir takım sıkıntıların oluşabileceği gösterilmektedir. Bu noktada, zayıflamaya esas olarak vücuttan asıl yağların atılması gerekliliği, kimi alternatif tıp uzmanları tarafından dile getirilmektedir. Ancak farklı bir grup ise acı çehre otu kullanıldığı zaman, bol miktarda su tüketilirse, vücudun herhangi bir zafiyet göstermeyeceği yönünde fikir beyan etmektedirler.
 
Acı çehre otu kullanımı, insülin tedavisi gören şeker hastalarında, karaciğer ve böbrek yetmezliği çekenlerde, kortizon tedavisi uygulanan ve anti depresan ilaçlar kullanan kişilerde önerilmemektedir. Ayrıca ne kadar sağlıklı olunursa olsun acı çehre otu kullanılırken bir doktora danışılması gerekmektedir.
 
Acı çehre otu, düzenli ve özenli bir kullanım sağlandığında vücuda yararlı olabileceği gibi, tersi bir durumda insan hayatını riske atabilecek sonuçlar doğurabilmektedir. Henüz net etkileri araştırılmadığı için, kimi hekimler tarafından önerilmekte iken, kimi hekimler tarafından kesinlikle önerilmemektedir. Acı çehre otu kullanılmadan önce, mutlaka bir hekime danışılmalı, aksi halde kullanılmamalıdır.
 
 
 
 
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 49618 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim