• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Bel çevresindeki Yağlara Veda Et! İşte incecik Bir Bel İçin alman gereken 10 Besin

Bel çevresindeki Yağlara Veda Et! İşte incecik Bir Bel İçin alman gereken 10 Besin
Yaz ayları yaklaşıyor ve yaza fit girmek için; öncelikle bünyenize göre bir kilo verme hedefi belirlemeniz ve bu hedefe uymanız gerekiyor.

Yaza girmeden kilo vermek ve yağ yakma hedefiniz için gerçekçi olmanız gerekiyor. Kilo verme hızı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir fakat size özel ideal karbonhidrat, yağ ve protein içeriğiyle hazırlanmış bir diyet kilo vermenizi sağlayacaktır. Kilo  vermek isteyenlerin yaptığı en büyük hata yağ yakımı yerine sıvı ve kas kaybetmeleridir. Bu yazımızda sizlere yaz gelmeden yağ yakımınızı arttıracak 10 yiyecekten bahsettik. ‘’Hızlı bir şekilde kilo vererek yaza nasıl formda girebilirim diyorsanız yazının sonunda size kesin etkili bir önerimiz de olacak. Mutlaka göz atın!’’

1-Badem

Yağ yakımını hızlandıran 10 besin sıralamamızın başında badem yer alıyor. Badem, içerisinde bulunan protein ve lifler sayesinde yağ yakımını destekleyerek kilo vermenizi kolaylaştırıyor. Ayrıca kolay bir şekilde tüketilebilmesi sayesinde kilo vermek isteyenler tarafından sıkça tercih ediliyor. Siz de her gün düzenli olarak yiyeceğiniz badem sayesinde yağ yakımınızı hızlandırabilirsiniz.

2-Tatlı Patates

Tatlı Patates içerisinde bulunan A ve C vitaminleri sayesinde saymakla bitmeyecek olan faydalarının yanı sıra fazla yağlarınızı yakmanıza da yardımcı oluyor. Tatlı Patates tok tutması ve doyurucu olması sayesinde kilo vermek isteyenler tarafından çokça tercih ediliyor.

3-Greyfurt

Yağ yakımını hızlandıran 10 besin listemizin üçüncü sırasında ise greyfurt yer alıyor. Greyfurt içerisinde bulunan vitamin ve lifler sayesinde metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenizi sağlıyor. Ara öğünlerde yarım greyfurt tüketerek siz de fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

4-Deniz Somonu

Tam bir omega-3 deposu olması sayesinde somon, yağ yakımına son derece katkıda bulunuyor. Eğer siz de yağ yakımınızı kolaylaştırmak ve hızlandırmak istiyorsanız diyet listenizde mutlaka deniz somonuna da yer verin.

5-Yeşil Çay

Bilindiği üzere yeşil çay kilo vermek isteyen herkesin gözdesi konumunda. Yeşil çay metabolizmayı hızlandırması sayesinde yağ yakımınıza faydada bulunuyor ve kilo vermenize yardımcı oluyor. Eğer fazla yağlarınızdan kurtulurken aynı zamanda sağlıklı da beslenmek istiyorsanız günlük düzenli 2-3 fincan yeşil çay tüketebilirsiniz.

6-Kırmızı Meyveler

Çilek, böğürtlen, yabanmersini, ahududu gibi besinlerin de dahil olduğu kırmızı meyvelerin faydaları saymakla bitmiyor. Yapılan bazı çalışmalar kırmızı meyvelerin kanser ve Alzheimer riskini azaltabileceğini gösteriyor. Kırmızı meyveler,yüksek lif içeriğine sahip olmaları sayesinde de yağ yakımınıza son derece katkıda bulunuyorlar. Ayrıca düşük kalorili olmaları sebebiyle de kilo vermek isteyenler tarafından sıkça tüketiliyorlar. Fazla yağlarınızı yakmak ve kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız siz de ara öğünlerde kırmızı meyve tüketebilirsiniz.

7-Kapsaisin

Kapsaisini birçoğunuz ilk defa duymuş olabilirsiniz fakat aslında günlük hayatımızda sıkça tükettiğimiz bir besin maddesi. Kapsaisin acı biberde bolca bulunan bir maddedir. Kapsaisin hem iştahı dengelemesi hem de ödem atımını desteklemesi sayesinde kilo vermek isteyenler için bulunmaz bir nimet niteliğindedir. Eğer siz de yağ yakmak ve kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız, mide problemleriniz yoksa gün içerisinde acı biber tüketebilir ve içinde bulunan kapsaisin sayesinde kilo vermenin yanı sıra saymakla bitmeyecek birçok faydasından da yararlanabilirsiniz.

8-Tam Tahıllılar

Yağ Yakımını Arttıran Besinler listemizin bir diğer üyesi ise tam tahıllılar. Halk arasında tam tersi doğru olarak bilinse de tam tahıllılar uzun süre kendinizi tok hissetmenizi sağlayarak, kilo vermenize ciddi bir şekilde katkıda bulunurlar. Ayrıca lif depoları olmaları sayelerinde tam tahıllıların sağlığa birçok da olumlu katkıları bulunmaktadır. Siz de sağlıklı beslenirken aynı zamanda kilo vermek istiyorsanız tam tahıllı yiyecekler tüketebilirsiniz.

9-Chia Tohumu

Yağ Yakımını Arttıran Besinler listemizin dokuzuncu sırasında chia tohumu ye alıyor. Chia tohumu vücudu hastalıklardan koruyup bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra kilo vermeye de yardımcı oluyor. Chia tohumları suyu emebilme yetenekleri sayesinde midede şişerek doygunluk hissi yaratıyorlar ve böylece daha az yiyerek kilo vermenize yardımcı oluyorlar. Özellikle son dönemde kilo vermek isteyenlerin gözdesi olan chia tohumunu siz de tüketmeye başlayabilirsiniz.

10-Elma Sirkesi

Fazla yağlarınızdan kurtulmak istiyorsanız gün içersinde elma sirkesi tüketmeyi kendinize alışkanlık edinin. Elma sirkesi asidik yapısı sayesinde yağ yakmanızı sağlayarak kilo vermenize yardımcı olabilir.

Hızlı Yağ Yakmak ve Kilo Vermek İçin www.90fit.com.tr adresini mutlaka ziyaret edin.

Diyete başlamak ne kadar zor ise onu devam ettirmek de bir o kadar zor geliyor, bunun en büyük sebeplerinden biri dışarıda yiyecek sağlıklı yiyecekler bulamamak, evde diyet yapmak isterken lezzetli tariflere ulaşamamak ya da evde yemek pişirmeye vakit bulamamak olabilir. Tüm bunlar diyet sürecini zorlu ve tatsız hale getiriyor.

Bu noktada size önerimiz adrese teslim diyet yemek servisi 90Fit olacak ! Eğer evde kendinize diyet yemek hazırlamak için vakit bulamıyorsanız işte www.90fit.com.tr bunun için var. Siz de diyet yemeğinizin hazır bir şekilde kapınıza gelmesini istiyorsanız hemen yağ yakıcı diyet yemekler bölüme girerek kendinize uygun paketi seçebilir ve sipariş verebilirsiniz. Üstelik ücretsiz diyetisyen desteği de bu süreçte sizlerle! Bana tarifleri gönderin, kendi mutfağımda kendim pişirerek diyet yapmak istiyorum diyorsanız da 90Fit’in tarifli, diyetisyen destekli online diyet gruplarına katılabilirsiniz.

Kişiden kişiye ve metabolizmaya göre değişiklik gösterse de size şöyle bir tüyo da verelim bu programla 15 günde 7 kg’a yakın kilo verenler olmuş. Size sadece arkanıza yaslanıp adresinize teslim edilecek diyet yemeklerinizi beklemek veya evinizde hazırlayacağınız lezzetli yemekler ve online diyet gruplarıyla diyetinizin tadını çıkarmak kalıyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4740 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim