• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Beslenme Danışmanlığı

Beslenme Danışmanlığı
Beslenme Danışmanlığı, kişinin kilo ve enerji dengesini takip etmek, sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmak ve vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri almasını sağlamak adına verilen bir hizmettir.

Kilo problemi olan veya olmayan herkes beslen danışmanlığı hizmeti alarak kilo sorununu çözebilir veya mevcut formunu koruyabilir. Beslenme danışmanınız aynı zamanda sizler için en uygun programları hazırlayarak sağlıklı ve faydalı bir beslenme alışkanlığı kazanmanızı sağlar.

Diyetisyen Desteği

Eğer aldığınız kiloları vermekte, vücudunuzdaki fazla yağları yakmakta veya enerji ihtiyacınızı karşılamakta zorluk çekiyorsanız mutlaka bir diyetisyen desteği almanız gerekmektedir. Uzman bir diyetisyen desteği ile sabırlı bir süreç içerisinde kilo verme, yağ yakma ve enerji dengesi problemlerinizi çözüme kavuşturmanız mümkündür. Diyetisyeniniz sizler için en uygun beslenme formunu belirler, spor ve egzersiz tavsiyelerinizi düzenler ve bu noktadaki gerekli takipleri yapar. Böylece profesyonel bir yardım alarak bu süreci mutlu sonla bitirebilirsiniz. Önemli olan asıl husus ise bu süreçte uzman diyetisyeninizin tavsiyelerini mutlaka dikkate alarak hareket etmeniz ve sabırla hareket etmenizdir. Kilo verme ve yağ yakma süreçleri ani gelişen olaylar değildir, ekstra efor veya ilaç kullanımı ile aniden kilo verilmesi veya yağ yakılması; vücutta geri dönüşü mümkün olmayan büyük hasarlara yol açabilir.

Sağlıklı Kilo Verme

Sağlıklı bir kilo verme sürecinin anahtar kelimesi “sabır”dır. Sabırlı bir süreç sonrasında dilediğiniz kilolara ulaşamamanız için hiçbir neden yoktur. Bu süreçte tükettiğiniz yiyecek ve içeceklerin besin içerikleri, hangi mineral ve vitamine ne derecede ihtiyaç duyduğunuz ve vücudunuz için faydalı olan diğer gıdaların takibi çok önemlidir. Her vücut aynı değildir, o hâlde her vücut aynı tipte beslenmez. Bu yüzden mutlaka bir uzman diyetisyenle görüşerek vücut tipinize ve taleplerinize göre program hazırlatmanız gerekir. Sağlıklı kilo vermek için sağlıklı gıdaların kullanımı ne derece önemliyse; sağlıksız, ilave şekerli veya aşırı yağlı gıdaların kullanımı da o derece sakıncalıdır. Vücudun asitten, doğal olmayan şekerden ve fazla işlenmiş yağlardan korunması gerekmektedir. Yani sağlıklı bir kilo verme sürecinde besleyici oranı yüksek yemekler, meyve ve sebzeler tüketilmesi gerekirken, asitli içecekler, fast food ve cips türevi gıdalardan uzak durulması çok önemlidir.

Spor Takviyesi

Kilo verme ve yağ yakma süreçlerinin olmazsa olmazı spor desteğidir. Vücudun egzersiz ve spor hareketlerine çok ihtiyacı vardır. Gerekli kalori açığının yakalanabilmesi için hareket şarttır. Uzman diyetisyeniniz tarafından hazırlanacak olan bir spor programı ile gerekli kalori verme işlemini yapabilir ve kilo verme sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz. Ayrıca spor takviyesi sayesinde vücudun enerji dengesi doğal olarak korunur, halsizlik ve güçsüzlük gibi dönemsel şikâyetler de en aza indirilir.

Ankara Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen

Metinde yer alan bilgilere baktığınız zaman diyet ve kilo verme süreçlerinin kesinlikle genel olmadığını, mutlaka bir uzman tarafından kişiye özel olarak hazırlanması gerektiğini ve geniş bir süreçte ele alınması gerektiğini görmektesiniz. Eğer daha detaylı bilgi almak, görüşme talebinde bulunmak ve sizin için en ideal olan beslenme sürecini başlatmak isterseniz; bağlantıyı kullanarak Ankara’da Diyetisyen Gülden Demir’e web sitesi üzerinden ulaşabilir ve kolaylıkla iletişim kurabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 12118 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim