• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Bölgesel zayıflama nedir?

Bölgesel zayıflama nedir?
Bölgesel zayıflama, vücudun tamamına etki eden değil; yalnızca vücudun belli bir kısmında oluşan, istenmeyen yağlardan arınma işlemidir.

Genel bir kilo vermekten ziyade bölgesel odaklı bir uygulamadır. Genellikle bel çevresindeki yağlanmalar oldukça rahatsız edici olmakla beraber bu yağlanma tipi birtakım kronik hastalık (şeker hastalığı, kalp hastalığı, karaciğer yağlanması vb.) risklerini de beraberinde getiren, hangi yaşta olursa olsun mutlaka erken müdahale ile önlenmesi gereken bir konudur.

Bölgesel yağlanma sorunu olup çok kilolu olmayan bireylerin sadece diyet yaparak istenmeyen bölgede birikmiş yağı kaybetmeleri mümkün olmayabilmektedir. Çoğu zaman yalnızca spor egzersizleri yapmak da yeterli olmamaktadır. Bu noktada bölgesel incelme için devreye Bölgesel Zayıflama uygulamaları girmektedir.

Bölgesel Yağlanmaya Ameliyatsız Çözümler

Kadınlar için çoğunlukla kalça çevresindeki, erkekler içinse göbek çevresindeki yağlanmalar şikâyet sebebi olmaktadır. Bu yağlanmalar hem sağlık açısından hem de görüntü açısından birtakım problemler oluşturmaktadır. Erkeklerin ve kadınların farklı bölgelerden yağlanmasının nedeni ise cinsiyete bağlı hormonlardır.

Diyet ve spor yapılmasına rağmen gitmeyen bölgesel yağ birikimleri veya genetik vücut tipinden kaynaklanan lokal yağlar, ameliyatlı veya ameliyatsız müdahaleler ile kolayca yok edilebilmektedir. Etkinliği bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmış olmakla beraber ağrısız ve acısız bir işlemdir. Yağ hücresini yok etmek üzere kullanılan cihazlar uygun koşullarda, doğru beslenme programları ile kombine edildiği zaman yağlanma problemi yaşayan bireyler için harika bir çözüm yöntemidir.

Mevcut koşullara göre bazen ultrason dalgası, bazen zaman soğuk uygulama eşliğinde akustik ses dalgası ile çalışan cihazlar kullanılmaktadır. Ameliyatsız vücut şekillendirme yöntemlerinin kişinin problemine ne derece çözüm unsuru olacağı konusunda gerçekçi davranılması çok önemlidir. Bu noktada bizim önerimiz beslenme ve diyet programları ile beraber yağ hücresine yok eden cihazlardan faydalanmaktır.

Soğuk Lipoliz ve Akustik Dalga

Özellikle iç bacak ve basen sorunu olan kişilerde soğuk lipoliz & akustik dalga birlikteliği ile yağ hücresine hasar verip aynı zamanda sıkılaşıp toparlanmayı sağlayan uygulamalar oldukça olumlu sonuçlar vermektedir.

Soğuk lipoliz & akustik dalga işlemi uygulamasının seans sayısı bölgeye göre değişmekle beraber haftada 1 veya 2 defa, toplamda ise 6-10-12 seans olarak uygulanabilmektedir. Bu uygulama, odaklı ultrason ile kombine de edilebilmektedir. Doğru şekilde beslenerek enerji açığı oluşması sağlandığı takdirde, hasar görmüş yağ hücrelerinin yakılıp, işleme tabi tutulan bölgenin (karın, basen, bel çevresi vb.) incelmesi mümkün olmaktadır. Uygulama hakkında detaylı bilgiye “Soğuk Lipoliz ile Zayıflama” konulu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Lipomatik

Liposuction tedavi yöntemlerinden olan lipomatik adı verilen uygulamaya göz atabilirsiniz. Uygulama hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Dikkat edilmesi gereken en önemli konu bu cihazların zayıflama cihazları olmadıkları, sadece bölgesel yağlanma sorununu çözmek için kullanılan cihazlar olduklarıdır. Bu uygulamaların etkinliğinin artması ve sonucun başarısı için mutlaka uygun beslenme programının eşlik etmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Her Daim Sağlıklı Beslenme

Bu süreçlerdeki en önemli husus yağlanmanın temel nedeni olan sağlıksız ve dengesiz beslenme tarzının değiştirilip daha sağlıklı ve düzenli bir beslenme programına geçiş yapmaktır. Aksi taktirde en etkili yöntemlerle yağlarınızdan kurtulmuş olsanız bile beslenme tarzınızı değiştirmezseniz bu sorun çok büyük olasılıkla kendini tekrarlayacaktır. Bu noktada önemli olan yağlanma problemi ile karşılaşmamak için doğru ve sağlıklı besin seçimlerini yapmayı öğrenebilmektir. Yüksek oranda şeker ve doymuş yağ içeren, yüksek kalorili gıdalar sizin için zararlı olacağı gibi doğal ve az işlem görmüş olan mümkün mertebe saf gıdalar sağlığınız açısından çok daha iyi olacaktır. Cerrahi olan veya olmayan tüm vücut şekillendirme ve bölgesel incelme uygulamalarına dengeli ve yağ yakım sürecine katkı sağlayacak diyet programlarının eşlik etmesi başarıyı oldukça artırmaktadır.

Yağlanma Problemi Olan Hastalarımıza Karşı Yaklaşım

Bizler başvuran hastalarımızda sorun analizi yaparak başlamayı uygun görmekteyiz. Hastamızın istek ve taleplerini dinleyerek, elimizdeki yöntemler içerisinde istemediği ya da ona uygun olmayan yöntemleri eliyor veya sürecin sonuna bırakıyoruz. Hastalarımızın daha sağlıklı ve olumlu bir tedavi süreci görmeleri için de birtakım ön çalışmalar yapmaktayız. Örneğin fazla kilolu bir hasta yağ aldırma ameliyatı için veya karın germe ameliyatı için başvurduğu zaman, ameliyattan önce ideal kiloya yaklaşmasını istiyoruz. Bu sayede ameliyat süreci kolaylaşırken, ortaya çıkan estetik sonuç da çok daha başarılı olmakta. Hastalarımız süreç esnasında diyet uzmanı kontrolünde sağlıklı bir sürece giriyorlar, kan değerleri düzeliyor ve daha da önemlisi sağlıklı beslenmeyi öğreniyorlar. Sürece hakim oldukça beslenme eğitimi bir yasaklar listesi olmaktan çıkıp tercihler listesine dönüyor. Mottomuz hep söylediğimiz gibi ‘yasaklı değil mantıklı beslenme’.

Bölgesel incelme uygulamalarında ekip çalışmalarının başarıyı artıracağı unutulmamalıdır. Beslenme ve diyet uzmanı, estetik cerrahi uzmanı ve konusunda uzman spor hocaları bu ekibin olmazsa olmazlarıdır. Doğru tercihler ve uygulamalar, istenilen sonuçlara sağlıkla kavuşulmasını sağlar.

Özetlersek; her bölgesel incelme ve vücut şekillendirme yönteminin diğer yöntemlere göre daha etkili olduğu ya da olamadığı noktalar mevcut. Bizi bir ekip olarak farklı kılan, çalışma ortamımızda bütüncül yaklaşıp yeri ve zamanı geldiğinde tüm imkanları kullanabilme ve birleştirebilme şansımızın olması.

Ankara’da bölgesel zayıflama uygulaması yaptırmak ya da sadece konu hakkında bilgi almak için 0312 490 01 65 numaralı telefondan Diyetisten Gülden Demir’e ulaşabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 7221 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim