• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Çalışanlar İçin Ramazan Ayında Beslenme Önerileri

Çalışanlar İçin Ramazan Ayında Beslenme Önerileri
Ramazan ayında oruç tutarken sağlıklı beslenme herkes için en önemli konu haline gelir.

Oruç süresince açlık hissetmemek, kilo almamak ve enerji kaybedip yorgunluk yaşamamak için hem dengeli hem de sağlıklı beslenmek gerekir. Böylece evden çalışmak durumunda kaldığınız günlerde motivasyonunuzu da üst seviyede sağlayabilirsiniz. Bazı beslenme önerilerine dikkat ederek siz de vücudunuz için en ideal öğünleri hazırlayabilirsiniz.

1. İftar öğününe çorba ile başlayın

Oruç tutarken açlık süresince boş kalmış olan mideyi yemek yemeye başlarken yormayacak ve kolayca rahatlatacak tek besin; çorbadır. Bu yüzden mutlaka her akşam iftarda midenizin rahatlamasına ve ardından gelecek yiyeceklere hazırlanmasına yardımcı olacak bir kase çorba içmelisiniz. Üstelik çorba sayesinde gereğinden fazla yemek yemenin de önüne geçebilirsiniz. Dolayısıyla iftardan sonra midenizde rahatsızlık hissetme ihtimalini önleyebilirsiniz.

2. İftar ve sahur için farklı menüler hazırlayın

Bütün gün aç kaldıktan sonra iftarda gereğinden fazla gıda hazırlanabilir. Böyle durumda özellikle evden çalışan insanlar zaman kazanmak açısından iftardan artan yemekleri sahurda yemeyi tercih ederler. Ancak bu durum çeşitli mide problemlerinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Genellikle iftarda tercih edilen yiyecekler biraz daha ağır olabilir. Bu nedenle sahurda ağır yiyeceklerle mideyi zorlamak yerine daha hafif ama tok tutacak yiyeceklere yönelmek gerekir. Sahur öğünü için sağlıklı karbonhidratlardan ve bolca proteinden oluşan yiyecekler tercih edebilirsiniz. Ayrıca sahur yemeklerinizin az yağlı olmasına da özen göstermelisiniz.

3. Gün içerisinde harcadığınız enerjiyi karşılayabilecek yemekler yapın

Gün içinde fazla enerji harcıyorsanız iftarda ve sahurda yiyeceğiniz gıdaların da bu enerjiyi karşılayacak içeriklere sahip olması gerekir. Dolayısıyla tam buğday ürünleri, sağlıklı karbonhidratlar ve baklagiller sizin için doğru tercih olacaktır. Bu tip gıdalar ile gün içerisinde fazla acıkmanın önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda kaybedeceğiniz enerji ile ilgili bir endişe taşımanıza da gerek kalmaz.

4. Bol su içmeyi ihmal etmeyin.

Oruç tutarken vücut ciddi oranda susuz kaldığı için yorgunluk gibi olumsuz etkiler ortaya çıkabilir. Bu durumu önlemek için iftardan sahurun bitimine kadarki sürede bolca su tüketmeye özen göstermelisiniz. Gün içerisinde tüketmeniz gereken su miktarına, Ramazan ayında da ulaşmak için çaba harcamanızda yarar var. Özellikle sıcak havalarda vücudun susuz kalması çok daha can sıkıcı bir durum oluşturabileceği için sahur sonuna kadar bolca su içerek susuzluk hissini ve yorgunluğu en aza indirebilirsiniz. Ancak içeceğiniz suyu da tek seferde değil iftardan sahura kadar olan sürede eşit oranda dağıtarak içmeye dikkat etmelisiniz.

5. Sağlıklı karbonhidratlara menünüzde mutlaka yer verin

Elbette Ramazan’da beslenirken doyurucu öğünler tercih etmeye özen gösterilir. Ancak bu öğünleri belirlerken tok tuttuğunu bildiğimiz karbonhidratlar arasında da doğru tercihler yapmakta fayda var. Bazı karbonhidratlar direkt olarak şişkinlik ve kilo yaparken bazı sağlıklı karbonhidratlar ise vücuda enerji verir ve uzun süre tok hissedilmesini sağlar. Bu nedenle sağlıklı baklagiller ve buğday ürünlerinden oluşan karbonhidratları tercih etmeye ve bu gıdalarla hazırlanan farklı yemek tarifleri denemeye dikkat edebilirsiniz.

6. Tatlı tercihinde sütlü tatlılara yönelin

Gün boyunca devam eden açlık hissi, iftardan sonra tatlı yeme ihtiyacını da beraberinde getirir. Fakat Ramazan ayında fazla kilo almamak için ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar yemeye dikkat etmelisiniz. Puding, sütlaç, kazandibi, muhallebi ve güllaç gibi tatlılar sizin için doğru tercih olacaktır.

Avansas’ın zengin ürün seçeneklerine sahip farklı Ramazan kolisi ile Ramazan ayı boyunca sağlıklı ve lezzetli yemekler ile öğünlerini hazırlayabilirsiniz. Uygun fiyat avantajının ve güvenilir markaların öne çıktığı Avansas Ramazan paketlerini dayanıklı koliler ile beraber bedava kargo ayrıcalığıyla satın alabilirsiniz. Üstelik satın aldığınız koliler 1 iş günde hijyenik ve güvenilir teslimat ile size ulaşır. Eğer siz de uygun fiyatlı ve avantajlı Ramazan kolisi seçenekleri arıyorsanız stoklu çalışma ayrıcalığına sahip Avansas’ta ihtiyacınıza uygun pek çok alternatif bulabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 9175 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim