• BIST 10276.88
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 11 °C

Diyet ve Beslenme

Diyet ve Beslenme
Günümüzde yaygın olarak görülen beslenme bozukluğu artık bireylerin sağlığını olumsuz etkiliyor.

Bireyler, artan hazır gıda tüketiminin yanında gün içerisinde dengeli ve düzenli beslenmeyi aksatıyor. Yeteri kadar hareket edemeyen bireyler zamanla vücut sağlığının riske girmesine neden oluyor. Özellikle son zamanlarda artan sağlık problemlerinin başlıca nedenleri arasında hareket edememe ve dengeli beslenememe yer alıyor. Diyet ve beslenme alanında tecrübeli uzmanlar, bireyler için nelerin tüketilmesi gerektiğini web site üzerinden açıklıyor. Uzmanlar Diyor Ki, bireylerin daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi için doğru, açıklayıcı ve sağlıklı bilgileri web site üzerinden ziyaretçilerle paylaşıyor. Bireyler, bu bilgiler doğrultusunda besinleri dengeli, düzenli ve doğru bir şekilde tüketebilir.

Besinler ve Faydaları

Günümüzde her mevsim birçok meyve sebzeye kolaylıkla ulaşılmaktadır. Fakat mevsiminde sebze ve meyve tüketmek her zaman daha sağlıklıdır. Sebze ve meyvelerin yaygın olarak bilinmeyen birçok yararı bulunmaktadır. Sebze ve meyvelerin yararı olduğu gibi sağlığa bazı zararları da bulunmaktadır. Sebze ve meyvelerin yararlarından faydalanmak isteyenler mutlaka doğru ve düzenli tüketmeye özen göstermelidir. Sofralarda sıklıkla yer alan besinlerle birlikte pek tüketilmeyen besinler de bulunmaktadır. Her besinin değerleri farklıdır.

Besinlerin vitamin ve mineralleriyle birlikte yağ oranı, şeker oranı, karbonhidrat oranı ve protein oranı da değişmektedir. Dengeli ve sağlıklı beslenmenin en önemli maddesi besin değerlerine dikkat ederek yeme - içme düzenini ayarlamaktır. Uzmanlar Diyor Ki, internet sitesi üzerinden hangi besinin nasıl faydaları olduğunu açıklamaktadır. Sağlıklı bir bedene sahip olmak isteyenler, sofrada doğru besine yer vererek doğru besin tüketmek isteyenler site üzerinde yer alan bilgileri inceleyebilir. Farklı kategorilerde besinler ve yararları site üzerinde açıklayıcı, doğru ve güvenilir bilgilerle yer almaktadır.

Fizik Tedavi ve Sağlık

Kaliteli bir yaşam için ruhen sağlıklı olmak her zaman yeterli değildir. Bireyler daha rahat hareket etmek, hareket ederken ağrı veya sızı hissetmemek, daha kaliteli bir uykuyla dinlenmek için beden sağlığına da dikkat etmelidir. Beden sağlığında yolunda gitmeyen bir şeyler varsa bireyin yaşam kalitesi düşüyor demektir. Sağlıklı bir bedene sahip olmak için gün içerisinde vücuda istediğini vermek gerekir. Her birey kendi için uygun egzersiz planını oluşturarak gün içinde o planı gerçekleştirmelidir. Bireyler, günlük düzenli olarak hareket ederek ve egzersiz yaparak hem kas sağlığını hem kemik sağlığını korumuş olur.

Bazı durumlarda bireyler yaşadığı kaza veya yaralanmalar sonucunda eskisi gibi sağlıklı hareket edemez. Bireylerin bu fonksiyonlarını geri kazanması için fizik tedavi (fizyoterapi) alması gerekir. Her birey için uygulanan işlem farklıdır. Uzman ekipler tarafından yapılan işlemlerle birey, kaybettiği fonksiyonları geri kazanmaya başlar. Her birey gün içinde vücudunu ihmal etmemeli, kas ve kemik sağlığı için düzenli hareket etmelidir. Uzmanlar Diyor Ki, bireylere bu konuda çeşitli bilgiler vererek yardımcı olmaktadır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 19977 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim