• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Genel Cerrahi Uzmanı Açıkladı: “Obezitenin Tedavisinde Cerrahi Artık Altın Standart Haline Geldi”

Genel Cerrahi Uzmanı Açıkladı: “Obezitenin Tedavisinde Cerrahi Artık Altın Standart Haline Geldi”
Genel Cerrahi Uzm. Doç. Dr. Sönmez Ocak, "Obezitenin tedavisinde cerrahi artık altın standart haline gelmiştir. Obezite; kanser başta olmak üzere birçok...

Genel Cerrahi Uzm. Doç. Dr. Sönmez Ocak, "Obezitenin tedavisinde cerrahi artık altın standart haline gelmiştir. Obezite; kanser başta olmak üzere birçok hastalığa neden oluyor, gebeliği engelliyor, kısırlığa yol açıyor" dedi.

Medicana International Samsun Hastanesinde görevli Genel Cerrahi Uzm. Doç. Dr. Sönmez Ocak, obezite ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Obezitenin dünya nüfusunun yüzde 30 ile 40'ında görülen bir hastalık olduğuna dikkat çeken Genel Cerrahi Uzm. Doç. Dr. Sönmez Ocak, "Sadece görsel olarak kişiyi etkileyen bir hastalık değildir. Tüm sistemleri etkilediği için, tansiyon, şeker ve özellikle de kanser hastalığına neden olduğu için tedavi edilmesi gereken bir hastalık. Obezitenin ilk basamak tedavisi diyet ve egzersiz olmakla birlikte birçok kişi tam anlamıyla bunu yerine getirmemektedir. Getirse dahi geri kilo alımları söz konusu olmaktadır. Obezitenin tedavisinde cerrahi artık altın standart haline gelmiştir" diye konuştu.

"Mevcut hastalıkların tedavisini zorlaştırıyor"

Vücut kitle endeksi dedikleri bir parametre ile obezite kişilerin cerrahi adayı olup olmadığını belirlediklerini söyleyen Dr. Sönmez Ocak, "Vücut kitle endeksi boyun kiloya oranı şeklinde tarif edilebilir. Vücut kitle endeksi 40'ın üzerinde olan her hasta, 18 yaş üzeri özellikle bu cerrahi tedaviye adaydır. Diyabet, şeker, tansiyon gibi hastalıkları olan hastalarda vücut kitle endeksini biz 40 değil 35 olarak kabul ediyoruz. 35 üzerinde hastaları da ameliyat ediyoruz. Obezite cerrahisinde çeşitli yöntemler var. Tüp mide, baypas gibi yöntemlerle birlikte son zamanlarda endoskopik olarak takılan 6 aylık veya 1 yıllık geçici balonlar da günümüzde artık yavaş yavaş kullanılmaktadır. Obezitenin tedavisini önemsiyoruz. Kanser başta olmak üzere birçok hastalığa neden oluyor. Mevcut hastalıkların tedavisini zorlaştırıyor. Özellikle kadın hastalarda gebeliği engelliyor. Kısırlık yapabilen bir hastalıktır. Sağlıklı bir yaşam için mutlaka obezite ile mücadele etmek gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 803 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim