• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 27 °C

Vücut Savunmasını Arttırmak İçin Düzenli Kış Çayı Tüketimi Önemli

Vücut Savunmasını Arttırmak İçin Düzenli Kış Çayı Tüketimi Önemli
Eskişehir'de aktarlık yapan Koray Özkılıç, özellikle soğuk havalarda vücut savunmasını arttırmak ve hastalıklara yakalanmamak için faydaları saymakla...

Eskişehir'de aktarlık yapan Koray Özkılıç, özellikle soğuk havalarda vücut savunmasını arttırmak ve hastalıklara yakalanmamak için faydaları saymakla bitmeyen kış çayının düzenli tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Eskişehir'de kış mevsiminin etkileri hissediliyor. Çoğu zaman mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklıklarının özellikle sabah ve akşam saatlerinde yerini soğuğa bırakması nedeniyle bazı vatandaşlar grip gibi hastalıklardan müzdarip oluyor. Hastalanmamak için ilaçlara ek olarak bitkisel bir karışım ile bağışıklığını arttırmak isteyenlerin yardımına ise kış çayı yetişiyor. Vücut savunmasının güçlendirilmesi için tüketimin hızlandırılmasını önerdiği kış çayının faydalarına dikkat çeken aktar Koray Özkılıç, yaklaşık 18 çeşit bitkiden oluşan karışımın özellikle soğuk havalarda ihmal edilmemesi gerektiğini ifade etti. Grip gibi hastalıkların yanı sıra uykusuzluk problemine iyi geldiği ve vücudu rahatlattığı bilinen kış çayına son günlerde büyük bir talep gösterildiğinden de bahseden Özkılıç, günlük 2-3 bardak tüketilmesini önerdiği bitkisel karışımın şeker yerine balla tatlandırılmasını önerdi.

"Vücut direncini arttıran kış çayının vitamin değeri yüksek"

Uzun yıllardır aktarlıkla uğraşan Koray Özkılıç, vücut savunmasını arttırmak için kış çayı tüketiminin önemli olduğunu belirtti. Soğuk havalarda kış çayı tüketiminin özellikle hızlandırılması gerektiğini dile getiren Özkılıç, "Kış çayının içindeki bitkiler sayesinde vücudun savunması artar ve antioksidan özelliği ile gribal mikrobuna karşı devrilmeyi engeller. O nedenle bu çayı düzenli olarak kullanmamız gerekiyor diye üstüne basa basa vurguluyoruz. Kış çayının içerisinde karanfil ve tarçın var. Bu ikisi ağızdan giren mikrobu kırar. Böylelikle gribin bizi devirmesini engeller. Zerdeçal, zencefil ve havlıcan var. Bunlar otomatikman çoğu mikrobu engeller. Doğu bölgesindeki insanlar hava sıcaklığı eksi 20'lerin altına iniyor diye özellikle bu çayları sobalarının üstünden eksik etmiyorlar. Bu sayede vücudun savunması artıyor. Vücut direncini de arttıran kış çayımızın vitamin değeri yüksek. İçerisinde yaklaşık 17-18 çeşit bitki var" dedi.

"Kış çayı aynı zamanda uykusuzluk problemine de iyi gelir"

Soğuk havalarda çoğu hastalığa şifa olan kış çayının nasıl tüketilmesi gerektiğini de anlatan Özkılıç, "Kış çayını demleyip ev halkına ikram ettikten sonra suyu azaldığı zaman bir kez daha sıcak su ilavesi yaparak içmeye devam edebilirsiniz. Bugün demlediğinizi bugün için, yarına bırakmayın ve tekrar yenisini demleyin. Akşam eve gelindiğinde 2 bardak içilirse güzel olur. Kış çayı aynı zamanda uykusuzluk problemine de iyi gelir. Çünkü vücudu dinlendirir ve rahatlatır. Günlük 2-3 bardak yeterlidir, daha fazlasına gerek yok. Kış çayı şekerle içilmez, balla tatlandırılır. Şu anda talepler yoğun çünkü maalesef toplu taşımada maske ile dezenfektan kullanılmadığından ve insanların vücudu savunmasız olduğundan çok çabuk hastalanıyorlar. Vatandaşlar da bunun çaresini ister istemez kış çayında arıyorlar" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1943 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim