• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

İhracatında ve ithalatında "ihracı yasak ve ön izne bağlı mallara ilişkin tebliğ uyarınca ön izne tabi ürünler hakkında duyuru

İhracatında ve ithalatında "ihracı yasak ve ön izne bağlı mallara ilişkin tebliğ uyarınca ön izne tabi ürünler hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından İhracatında ve ithalatında "ihracı yasak ve ön izne bağlı mallara ilişkin tebliğ (İhracat: 96/31)" uyarınca ön izne tabi ürünler hakkında 2020/09 sayılı duyuru yayımlandı.

İHRACATINDA VE İTHALATINDA "İHRACI YASAK ve ÖN İZNE BAĞLI MALLARA İLİŞKİN TEBLİĞ (İhracat: 96/31)" UYARINCA ÖN İZNE TABİ ÜRÜNLER HAKKINDA 2020/09 SAYILI DUYURU

Bilindiği üzere Covid-19 salgını nedeniyle bazı ürünlerin ihracatında ve ithalatında ön izin süreçleri devam etmektedir.

iş akışlarının daha sağlıklı ve hızlı yürütülebilmesi adına Kurumumuz Elektronik Süreç Yönetimi (ESY) yazılımı ile Ticaret Bakanlığı Tek Pencere Sistemi (TPS) arasında var olan web servis entegrasyonu sözkonusu iş akışları içinde geçerli olacak şekilde sağlanmıştır. Bu minvalde Kurumumuz tarafından onaylanan ithalat ve ihracat başvurularına ait veri alanları web servis ile elektronik ortamda TPS'ye gönderilmekte, Ticaret Bakanlığı tarafından verilen TPS numarası başvuru sahibi firmalara e-posta ile bildirilmekte, firmalar ise oluşturulan TPS numarası ile ithalat ve ihracat işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Bu süreçte, Koronavirüs (COVID19) salgını kapsamında Kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duydukları maske ve tulum taleplerinin karşılanması amacıyla Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü’nce de (DMO) elektronik ortamda başvuru alınmaya başlanmıştır.

Ülkemizde güvenli ürün erişilebilirliğinin temin edilmesi, tedavide kullanılan kritik ürünlerin stok ve tedarik yönetiminin etkin bir şekilde yapılması, sağlık hizmeti sunumunun aksamaması ve kamu sağlığının korunması hususları önem arz etmekte olup bu amaçlar doğrultusunda, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) ile Kurumumuza yapılan ihracat ön izin başvurularına ilişkin verilerin paylaşılmasına ilişkin yazılımsal altyapı çalışmaları tamamlanarak gerekli işlemler tesis edilmiştir.

Bu bağlamda, ihracat ön izin başvurularına esas kullanılan yazılımsal sistemin güncellenmesi nedeniyle, ESY sistemi üzerinden 27 Nisan 2020 tarihinden önce “Tıbbi Cihaz ve Koruyucu Ekipman Başvurusu” şeklinde yapılmış ihracat ön izin başvuruları, sistemde red durumuna çekilecek olup bu red işlemi için firmalara ayrıca cevabi resmi yazı yazılmayacak, ilgili başvurular için ön izin talebi devam ediyorsa mezkur başvuruların ilgili firmalarca yeniden yapılması gerekecektir.

Sonuç olarak, söz konusu ön izin başvuru süreçlerinde daha önce yayımlanmış olan duyurular güncellenmiş olup 27 Nisan 2020 tarihi itibarı ile Kurumumuza yapılacak başvuruların duyurumuz ekinde yer alan kılavuz doğrultusunda yapılması hususu ilgili taraflara saygıyla duyurulur.

Ön İzin Başvuru Kılavuzu için tıklayınız 

Ek 1. İhracat İzin Dilekçesi için tıklayınız 

Ek 2. İthalat İzin Dilekçesi için tıklayınız 

Ek 3 Numune İthalat İzin Dilekçesi için tıklayınız 

Ek 4 Şahıs Ön İzin Başvuru Dilekçesi için tıklayınız 

Ek 5 Uygunluk değerlendirme süreçlerine esas yurt dışı numune gönderim dilekçesi için tıklayınız 

İhracat İşlemleri İçin Sık Sorulan Sorular için tıklayınız 

İthalat İşlemleri İçin Sık Sorulan Sorular için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4432 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim