• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

İrlanda'dan gelen hastaya Afyonkarahisar'da mide ameliyatı yapıldı

İrlanda'dan gelen hastaya Afyonkarahisar'da mide ameliyatı yapıldı
İrlanda'dan gelen bir hastaya Afyonkarahisar'da özel bir hastanede tüp mide ameliyatı uygulandı.

İrlandalı Emma Tyrrell, (33) sosyal medyada gördüğü tanıtıcı broşür sonrası Afyonkarahisar'daki Parkhayat Hastanesi'yle iletişime geçti.

Eşi Craig ve bir yaşındaki bebeği Bonnoe ile 3 gün önce Afyonkarahisar'a gelen Tyrrell'e Genel Cerrahi Servisi'nde Uzm. Dr. Süleyman Şahin ile Prof. Dr. Yüksel Arıkan, gerekli işlemlerinin ardından başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi.

Tyrrell, gazetecilere yaptığı açıklamada, 134 kilograma kadar çıktığı için günlük hayatta çok zorlandığını söyledi.

Sürekli diyet ve egzersiz yaptığını ancak işe yaramadığını dile getiren Tyrrell, "Ameliyatım başarılı geçti. Şuan için hiç bir sağlık sorunum görünmüyor. Hastaneden, doktorlarımdan ve personelden çok memnun kaldım. Hastane, sağlık durumumu sürekli online olarak takibini yapacak." dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Uzm. Dr. Süleyman Şahin de İrlandalı hasta Tyrrell'in vücut kitle endeksinin 41 olduğunu aktardı.

Şahin, "Tyrrel'in 6 ay içerisinde 40-50 kilogram vermesini bekliyoruz. Hastamızı taburcu ettikten sonra da takibini sürekli yapacağız. İnternet üzerinden sürekli kendisiyle iletişim halinde olacağız." dedi.

Prof. Dr. Yüksel Arıkan ise, obezite cerrahisinin dünyada global bir hale geldiğini vurguladı.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1343 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim