• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 23 °C

İşte son dönemlerin en popüler içeceği: Adan Zye kurşungeçirmez kahve ve kilo vermeye etkisi

İşte son dönemlerin en popüler içeceği: Adan Zye kurşungeçirmez kahve ve kilo vermeye etkisi
Bulletproof yani kurşungeçirmez kahveyi profesyonel sporcuların yanı sıra artık pek çok amatör sporcunun da elinde görüyoruz.

 

TEREYAĞI SONUNDA AKLANDI!
 

Geçtiğimiz yıl Times dergisinin tereyağını kapak yapması ve bir nevi aklaması aslında yine Doğu tıbbının önemini hatırlatıyor. Tereyağının faydalarını çoğu kez anlatan Dr. Canan Karatay’ın kuyruk yağının kalp ve damar sağlığına faydalı olduğunu söylemesi de yine tepki almıştı. Oysaki FDA yani Amerikan İlaç ve Gıda Derneği iki yıl önce kuyruk yağını yararlı yağlar listesine ekledi. Gürsel Akay, Dr. Karatay’ın pek çok söylediğinin uyguladığı beslenme tarzıyla örtüştüğünü söylese de bulgur konusunda yollarının ayrıldığını belirtiyor. Ketojenik beslenme kapsamında gluten içerdiği için hiçbir tahıl grubuna yer verilmiyor.
 

KAHVALTIYI ES GEÇİYORLAR
 

Öğlen ve akşam yemeği olmak üzere günde sadece iki öğün beslenmeyi öneren bu beslenme şeklinde kahvaltının es geçilmesinin en büyük nedeni hormonlar. Sabah bir şey yenildiği takdirde leptin hormonu salgılanıyor ve vücut yağ yakımını durduruyor. Enerjinin yüzde 70’inin yağdan geldiği düşünülürse yağ yakımının durması bu beslenme şeklinde istenmeyen bir durum. Öğlen ve akşam öğünlerinde yağdan zengin mönüler yenildiği takdirde uzun süre tok kalınabiliyor. Akay, bu beslenme şeklinde kalori olmadığının da altını çiziyor: “İnsan vücudu otomobil değil ki; ne kadar ekmek o kadar yol mantığı yanlış.” Akay, öğlen yemeğini saat 1’de bol tereyağlı beş yumurtayla yapıyor. Akşamları ise bol zeytinyağlı, mavi haşhaş tohumlu, keten tohumlu, zerdeçallı bir salata olabiliyor.

Sebzeler arasında faydaları bakımından brokoli, karnabahar, kuşkonmaz ve ıspanak başı çekiyor. Bu sebzeler vitamin ve mineral bakımından çok zengin. A vitamini açısından bir adet şeftalide 127 ünite bulunurken ıspanakta 3509; C vitamini açısından yine bir adet şeftalide 16 ünite bulunurken karnabaharda 226 ünite bulunuyor. Meyveler bu diyette rağbet görmezken orman meyveleri özellikle kırmızı olanlar kapsamın dışında tutuluyor. Çünkü kırmızı renkli meyvelerin antioksidan içerikleri sağlık açısından çok faydalı.

 

KURŞUNGEÇİRMEZ KAHVE NASIL YAPILIYOR?
 

Bu kahvenin birden fazla pişirme ve hazırlama yolu var. Sonuçta damak zevkinize göre tarçın gibi ek malzemeler ekleyerek kendi tarifinizi yaratabilirsiniz.

• Bir fincan filtre kahve içerisine bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı veya tereyağı ekleyin ve karıştırın.

• Eğer bu sizin için çok tatsızsa bir bardak filtre kahvenin içerisine bir tatlı kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı, 100 ml süt, 1 çay kaşığı tarçın koyun ve blender’da köpürene kadar karıştırın.

İşte son dönemlerin en popüler içeceği: Kurşungeçirmez kahve efsanesi
 

NELER VADEDİYOR?

• Performans artışı

• Konsantrasyon artışı

• Uzun süre tok tutma

• Kilo vermeye yardımcı

 

TEREYAĞLI KAHVE İÇEN SPORCULAR

JULIANA BUHRING - BİSİKLETÇİ

Juliana Buhring, dünyayı 152 günde bisikletle gezen tek kadın. Yakın zamanda yapılan Transcontinental yarışını birincilikle tamamladı. Üstelik Buhring 2011 yılında bisiklete binmeye başlayıp, 2012 yılında dünya rekoru kırıyor. 2013’te 30 günde Londra’dan İstanbul’a geliyor. 2014’te TransAm Race’e katılıyor; bu yarışta Kuzey Amerika bir uçtan diğer uca geçiliyor. Yaklaşık 7 bin kilometreyi 21 günde tamamlıyor. Son yarışında Buhring son 36 saat hiç uyumadan 800 kilometre pedal bastı. Tabii dizlerinde problem oluyor ve hyalüronik asit tedavisi uygulanıyor. Bu sırada bir fotoğrafta Juliana Buhring elinde bir bardak kahveyle görülüyor ve soruluyor: “Siz de mi yağlı kahve içenler kervanına katıldınız?” Buhring’in yanıtı “Evet” oluyor.


RYAN HALL - AMERİKALI OLİMPİK MARATONCU

“Bol kremalı, köpüklü, lezzetli bu kahve, aklınızı başınızdan alacak ve size birkaç saat sürecek enerji verecektir. İçine eklediğim yağ, hormonlarımı ideal seviyelerde tutuyor. Bazen kakao veya bal kabağı esansı da ekliyorum.”
 

LUKE ASHTON - MARATONCU

“Yarış sabahındaki kahvaltı seçimim bunu içeriyor. İçine biraz da tarçın ve Himalaya tuzu ekliyorum. Yüksek yağ, düşük karbonhidrat diyetinin bir parçası olarak, saatlerce koşmama yardımcı oluyor.”


ANNA JUDD - MARATONCU

“Across America’yı koşarken, birçok günde klasik bir kahvaltıdan yağlı kahveye geçtim çünkü sindirmem için daha az enerji sarf ettirdi ve beni güçsüz düşürmedi.”
 

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 16318 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim