• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 23 °C

İşte son dönemlerin en popüler içeceği: Adan Zye kurşungeçirmez kahve ve kilo vermeye etkisi

İşte son dönemlerin en popüler içeceği: Adan Zye kurşungeçirmez kahve ve kilo vermeye etkisi
Bulletproof yani kurşungeçirmez kahveyi profesyonel sporcuların yanı sıra artık pek çok amatör sporcunun da elinde görüyoruz.


KAHVENİN FAYDALARI

• Taze çekilmiş ve demlenmiş kahvenin esas faydası, içerdiği kafeinden daha çok, polifenol grubu antioksidanlardan flavinoid, klorojenik asit, E vitamini, glutation gibi maddelerin zenginliğine bağlanıyor.

• Ayrıca kafeinin beyin ve kas hücrelerinin yenilenmesini sağlayan bir maddenin üretimini arttırdığı, yaşlanmayı yavaşlattığı biliniyor.

• The New York Times’ın bir haberine göre, bilim insanları ve atletlerin, atletik performansa başlamadan önce içtikleri bir bardak kahvenin özellikle uzak koşu ve bisiklet gibi sporlarda performansı olumlu etkiliyor. Kafein kan akışındaki yağ asitlerinin miktarını artırıyor. Bu da atletlerin kaslarının, vücuttaki yağları yakıt olarak kullanmasına yardımcı oluyor. Bu durum, vücudun egzersiz süresince kullanılmak üzere ufak miktarlarda karbonhidrat depolamasını sağlıyor.

Ağrı kesici etkisi var

• Ağrıya dayanıklılık sağladığı ve ağrı kesici ilaçların etkisini arttırdığı için bazı ilaçların içine kafein ekleniyor. Bu nedenle kafein içeren ilaçlarla beraber kahve tüketimine dikkat etmek gerekiyor.

Kilo verdiriyor

• Kahve, çayın iki katı kadar kafein içeriyor. Sanılanın aksine koyu kavrulmuş kahve uzun süre ısıya maruz kaldığından daha az kafein içeriyor. Mırra (Arap usulü kahve) en az, Türk kahvesi orta, espresso İtalyan kahvesi ise en çok kavrulan kahve olarak sıralanıyor. Koyu kavrulmuş kahvenin ise faydalı maddeleri en yüksek oranda içerdiği biliniyor. Hatta en koyu kavrulmuş kahve, mide asidini fazla arttırmadığı için daha rahat içilebiliyor. Üstelik az kavrulmuş kahveye göre daha çok kilo verdiriyor.


TEREYAĞININ FAYDALARI

Meralarda otlayan antibiyotik ve hormon uygulanmamış ineklerden elde edilen sütle üretilen tereyağı, aslında en sağlıklı yağlar arasında yer alıyor. Doğal süt ürünlerinden elde edilen tereyağı aynı zamanda sütte bulunan besinler, mineraller, proteinler ve vitaminleri en yoğun bir biçimde içerisinde muhteva ediyor. Dolayısıyla tereyağı enerji barındırdığı kadar metabolizma hızını yükseltmek için de belirli bir dereceye kadar kullanılabiliyor. Tereyağının kalp krizi riskini düşürmesi, şeker hastalığı ve obezite tedavisine yardımcı olması ve kolesterole iyi gelmesi, artık uzmanlar tarafından doğruluğu kanıtlanmış bir gerçek. Tereyağının içindeki yağ asitlerinin çoğu kısa ve orta uzunlukta zincirlerden oluşuyorlar ki vücudumuz bunları hızla tüketiyor. Tereyağındaki pek çok yağ asidi ayrıca sağlığımız için çok yararlı: Lorik ve butrik asitleri bağışıklık sistemimizi güçlendiriyorlar, stearik ve palmitik asitler ise kötü kolesterolümüzü düşürüyorlar!

Tereyağında, yağda erir özellikli A, D, E ve K vitaminlerine ek olarak çinko, krom, selenyum, iyot ve lektin bulunuyor.

İşte son dönemlerin en popüler içeceği: Kurşungeçirmez kahve efsanesi


HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ FAYDALARI

Bu yağ, tiroid hormonlarının düzenli salınımına ve insülinin vücutta doğru kullanımına etki ederek şeker metabolizmasının kontrolüne de katkıda bulunuyor. Ayrıca yağda eriyen vitaminlerin bağırsaktan emilimini de kolaylaştırıyor. İçindeki orta zincir trigliseridleri karaciğerde yakılırken enerjinin etkili bir şekilde yanmasını sağlıyor ve kilo almayı engelliyor. Bir çalışmada günde iki yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı tüketen kadınlarda sadece kilo alma durmamış aynı zamanda göbek çevresi yağlarında azalma da saptandı.

Hindistan cevizi yağının kolesterolü yükselttiğine dair bir iddia bulunuyor. Ünlü doktor Dr. Mehmet Öz, bu iddianın doğru olmadığını söylüyor: “Hindistan cevizindeki lauric asit kanda iyi kolesterolü artırarak kolesterol dengesini iyileştiriyor. Ayrıca kolesterolün pregnenolona (vücudun hormon yapımında kullandığı bir molekül) çevrilmesini artırarak kolesterol seviyesini düşürüyor.”

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 16320 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim