• BIST 9880.13
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 25 °C

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Faydaları?

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Faydaları?
Kuşburnu yağı olarak da bilinen kuşburnu çekirdeği yağı, birçok iyileştirici özelliği nedeniyle özellikle hassas cilde sahip olanlar için çok eski zamanlardan beri kullanılan preslenmiş bir tohum yağıdır.

 

Kuşburnu yağı olarak da bilinen kuşburnu çekirdeği yağı, birçok iyileştirici özelliği nedeniyle özellikle hassas cilde sahip olanlar için çok eski zamanlardan beri kullanılan preslenmiş bir tohum yağıdır. Nemlendirici ve yaşlanmayı geciktirici faydaları nedeniyle şu an cilt bakımında popüler  bileşenlerden biridir.

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Kuşburnu çekirdeği yağı pek çok cilt bakım ürününde formüle edilmiş olmasına rağmen, genellikle cilde doğrudan saf haliyle uygulanır. Doğrudan cilde uygulanabildiği gibi daha güçlü yüz yağları için taşıyıcı bir yağ olarak da kullanılması mümkündür.

Kuşburnu çekirdeği yağını sabah ve akşam olmak üzere günde maksimum iki defa kullanmanız gerekir. Ürünü kullanmanın en popüler yolu yağı doğrudan cilde uygulayarak veya en sevdiğiniz nemlendiricinize ekleyerek kullanmaktır.

Kuşburnu çekirdeği yağı her tür cilt bakım ürününde, losyonda ve serumda bulunabilir.

Kuşburnu çekirdeği yağını, UV ışınlarından korumak için koyu ve kehribar renkli bir şişede ambalajlamak gerekir. Eğer UV ışınlarına maruz kalırsa, ürünün gücü azalabilir.

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Ne Zaman Kullanılır?

Kuşburnu çekirdeği yağı, günlük cilt bakımı rutininizin bir parçası olarak kullanılabilir. Bu yağı kullanmanın 2 yolu vardır: Avucunuzun içine iki ila üç damla damlatıp ılıtın ve yüzünüze uygulayın ya da normal nemlendiricinize bir veya iki damla damlatın. En iyi sonuç için kuşburnu çekirdeği yağını sabah ve akşam olmak üzere iki defa kullanın.

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Cilde Faydaları

Kuşburnu çekirdeği yağı kullanmanın sayısız faydası vardır. Bu faydalar aşağıdakileri içerir:

1. Cildi yeniler ve iyileştirir

Yüksek konsantrasyonlarda A, B1, B2, B3 ve K vitamini içerdiğinden, olağanüstü rejeneratif ve iyileştirici özelliklere sahiptir.

2. Kolajen üretimini ve cilt elastikiyetini artırır

Araştırmalar, kuşburnu çekirdeği yağını sekiz hafta kullanmanız durumunda; kaz ayağı kırışıklıklarında, cildin nem seviyesinde ve elastikiyette önemli bir iyileşmeye yol açacağını göstermiştir.

3. Cildi aydınlatmaya ve yumuşatmaya yardımcı olur

Kuşburnu çekirdeği yağı C vitamini açısından zengin olduğu için cildi aydınlatmaya yardımcı olur. Ayrıca hiperpigmentasyonun görünümünü azaltmaya katkı sağlar.

4. Serbest radikallerle savaşır

Kuşburnu çekirdeği yağı, içerdiği yüksek C vitamini sayesinde ince çizgilerden ve kırışıklıklardan kurtulmanızı sağlar, cildi aydınlatır ve ciltteki serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur.

5. Onarıcı güçlere sahiptir

Bir çalışma, kuşburnu çekirdeği yağının ameliyat sonrası hastalarda kullanımının, yara izlerinin genel görünümünü iyileştirdiğini kanıtlamıştır.

6. Cildi yoğun bir şekilde nemlendirir

Linoleik asit ve diğer çeşitli esansiyel yağ asitlerini içinde barındıran kuşburnu çekirdeği yağı, akut hidrasyon için çok önemlidir. Ayrıca nemi hapseder ve cilt tarafından kolayca emilir.

7. İltihabı yatıştırır

E vitamini ve antosiyanin bakımından zengin olan kuşburnu çekirdeği yağı, tahrişi yatıştırır ve rosacea, egzama ve diğer iltihaplı cilt sorunları ile uğraşanlar için oldukça fayda sağlar.

8. Akneyle savaşır

Anti-inflamatuar ve anti-mikrobiyal özelliklere sahip kuşburnu çekirdeği yağı, sivilceye yatkın ciltler için oldukça faydalıdır.

Siz de kuşburnu çekirdeği yağının sayısız faydasından yararlanmak için en iyi kuşburnu çekirdeği yağına ulaşmak isterseniz, gerekli araştırmaları yapın ve farklı mağazalardaki kuşburnu çekirdeği yağı içeriklerini karşılaştırmayı unutmayın.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 15844 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim