• BIST 9448.9
  • Altın 4224.647
  • Dolar 39.592
  • Euro 45.9993
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Bursa 28 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 31 °C

Medipol'den "Aşırı sıcaklar kalbin yükünü artırıyor" uyarısı

Medipol'den "Aşırı sıcaklar kalbin yükünü artırıyor" uyarısı
Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi'nden Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal: "Güneşe çıkmak zorunda kalan kalp hastaları, şapka ve güneş gözlüğü kullanmalı, pamuklu ve hafif kıyafetler tercih etmelidir"

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi'nden Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, aşırı sıcakların kalbin yükünü artırdığını belirterek, güneşe çıkmak zorunda kalan kalp hastalarının, şapka ve güneş gözlüğü kullanmasını, pamuklu ve hafif kıyafetler tercih etmesini önerdi.

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Köksal, vücudun serinlemesi için damarların genişlediğini, terlemenin arttığını, buna bağlı olarak da vücutta ciddi su ve mineral kaybı oluştuğunu vurguladı.

Bu durumun, kalp hastalarında tansiyon düşüklüğüne, kalbin aşırı çalışmasına neden olabildiğini anlatan Köksal, özellikle kalp hastalığı tanısı konmuş kişilerin, kalp ameliyatı geçirenlerin, stent takılan hastaların ve 70 yaş üzeri bireylerin bu dönemde risk altında olabileceğini aktardı.

Köksal, kalp hastalarının yazın özellikle sıvı tüketimine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Bol su tüketmek hayati önem taşıyor. Özellikle stent takılan ve kan sulandırıcı kullanan hastalar için yeterli sıvı alımı, pıhtılaşma riskini azaltıyor. Alkol tüketiminden kesinlikle kaçınılmalı." değerlendirmesinde bulundu.

- "11.00 ile 15.00 saatleri arasında dışarı çıkmamak çok önemli"

Köksal, kalp yetmezliği olan hastaların, yaz aylarında idrar söktürücü kullanımını doktor kontrolünde düzenlemeleri gerektiğine dikkati çekerek, tansiyon ilacı kullanan hastaların da yaz aylarında tansiyon düşüklüğüne karşı dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

Kalp hastalarının yazın günlük sıvı tüketimini artırmaları gerektiğini ifade eden Köksal, aşırı sıcaklarda da güneşe doğrudan maruz kalmanın ciddi riskler oluşturabileceğini anlattı.

Köksal, "Gün içinde özellikle 11.00 ile 15.00 saatleri arasında dışarı çıkmamak çok önemli. Güneşe çıkmak zorunda kalan kalp hastaları ise şapka ve güneş gözlüğü kullanmalı, pamuklu ve hafif kıyafetler tercih etmelidir." ifadelerini kullandı.

Köksal, yaz sıcaklarında baş dönmesi veya bayılma hissi yaşandığında, hastanın ayaklarını yüksekte tutmak ve bol sıvı tüketmenin ilk müdahale olarak yapılmasını önererek, şikayetlerin devam etmesi halinde hızlıca sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini belirtti.

Yüksek sıcaklıkların sadece yaşlıları değil, gençleri de etkilediğini kaydeden Köksal, özellikle aile geçmişinde kalp hastalığı olan genç bireylerin, yoğun sıcaklarda ani kalp problemleri yaşayabileceğini ve yaz ayları öncesinde kardiyoloji muayenesi yaptırmanın bu riski azaltabileceğini bildirdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 683 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim