• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Tatilde kilo almanızı önleyecek altın öneriler

Tatilde kilo almanızı önleyecek altın öneriler
Zorlukla verdiğiniz kiloları geri almak istemiyorsanız Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı'nın önerilerini uygulayabilirsiniz.

Tatil dönüşü aynalara küsmemek için yapılması gerekenlerin başında beslenmenin doğru planlanması yer alıyor. Zorlukla verdiğiniz kiloları geri almak istemiyorsanız tatil süresince bu önerilere kulak vermeniz gerekiyor.

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı tatilde kilo almayı engelleyen önerileri anlattı.

Yumurta ye, yüz, kas kazan

Tatilde sabah kahvaltısının kuvvetli yapılması gün içinde beslenmenin daha düzenli yapılması için önemlidir. Açık büfe kahvaltılarda kişiler daha çok börek, krep, kek gibi besinler yerine ekmek, yulaf ezmesi tüketimine özen göstermelidirler. Kahvaltıda mutlaka omlet ya da haşlanmış yumurta tüketilmelidir. Yumurta gün içinde tok kalmayı ve yüzme, yürüyüş gibi spor yapan kişilerde kasların kuvvetlenmesine yardımcı olur.

Kahvaltıda 3 kayısı tüketin sindirimi dengeleyin

Kahvaltıda peynir tüketimi de önemlidir; fakat fazla peynir tüketimi mideye ağır gelebilir bunun için 1-2 dilimi aşmamalıdır. Kahvaltıyı zeytin, yeşillikler, domates, salatalık ve cevizle renklendirmek gerekir. Kahvaltı da yine 3 adet kuru kayısı tüketmek gün boyu tüketilecek besinlerin ardından sindirimin dengelenmesine faydalı olacaktır. Tatilde kilo aldım dememek için soğuk yeşil çay tüketin Tatilde bol sıvı tüketmek gerekir. Bu sıvıların başında tabi ki su geliyor. Günde 2-2.5 litreye bağlı su tüketimi kilo kontrolü için gereklidir. Tatilde yeşil çay tüketimi de hem kilo almamak hem de var olan formun korunması açısından önemlidir. Yaz sıcaklarında buzlu yeşil çay tercih edebilirsiniz. Buzlu yeşil çayınıza birkaç dilim limon ve nane, fesleğen yaprağı atarak içimi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Asitli bir şeyler içmekten keyif alan kişilerdenseniz ayran ve sodayı karıştırarak tüketebilirsiniz.

Hedef tatilde kilo vermekse çok hareket edin

Tatilden kilo almadan hatta kilo vererek dönmek istiyorsanız çok hareketli olmanız gerekiyor. Her yemekten belirli bir süre sonra yürüyüş, yüzme, kürek çekme, sörf yapma, bisiklete binme, plaj voleybolu, tenis, dans gibi aktiviteler yapın. Bu aktiviteleri zorunlu bir spor gibi değil eğlenerek yapın. Sistemli ve düzenli olarak günde bir saat kadar bu aktiviteleri yapmanız tatilin tadını çıkarırken günde fazladan 300-600 kalori yakmanızı sağlar. Gittiğiniz yerdeki kültürel mekanları mutlaka yürüyerek keşfetmeniz de hareketinizi artıracaktır.

Yağ yüzdesinin artmaması için…

Tatilde yağlanmayı önlemek için akşam ve ara öğünlerine dikkat etmek gerekir. Ara öğünlerde meyve, kuruyemiş tercih edilebilir. Aç olunmasa bile sindirim sistemini çalıştıran ve bağırsaklara iyi gelen kırmızı erik, armut gibi meyveler tüketilebilir. Akşam yemeklerinizde tabağınızın büyük bir kısmını ızgaralar ve salata oluşturmalıdır. Köfte, balık, tavuk eti sınırsız yeşillik ile tüketilebilir. Salatadaki sebzeler posalı oldukları için bağırsakları çalıştırır ve iştahı dengeler. Ağır tatlılar yerine ise yemekten 1- 1.5 saat sonra 3 top dondurma ya da 1 orta boy meyve tüketilmesi durumunda kilo artışı olmaz, vücut yağ yüzdesi artmaz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3774 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim