• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

TKHK Sözleşme Yenileme İşlemleri Hakkında Duyuru (4/B ve 4924 Sözleşmeli)

TKHK Sözleşme Yenileme İşlemleri Hakkında Duyuru (4/B ve 4924 Sözleşmeli)
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Sözleşme Yenileme İşlemleri (4/B ve 4924 Sözleşmeli) hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
İnsan Kaynaklan Başkan Yardımcılığı

Sayı: 86701779-903-99/4940  23/12/2015
Konu: Sözleşme Yenileme İşlemleri

Kurumumuza bağlı sağlık tesislerinde, 4924 sayılı Kanuna ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine göre çalışan sözleşmeli personelin hizmet sözleşmeleri 01 Ocak 2016 tarihi itibariyle yenileneceğinden genel sekrcterliklcrce aşağıdaki işlemlerin yerine getirilmesi gerekmektedir.

1- Sözleşmeli personele ilişkin sözleşme yenileme işlemleri, ÇKYS/İKYS de İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi/Sözleşmeli Personel İşlemleri/Sözleşme Yenileme ve Fesih(istifa) İşlemleri ekranından her bir personel için sicil no/T.C kimlik no sorgulanarak Sözleşme Dök hutonu aracılığı ile yapılacaktır.

2- 4924 sayılı Kanuna göre ve 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken, 5. ve 6. hizmet bölgesinde bulunan illerde aile hekimliği uygulamasına geçenlere eski statülerine dönünceye kadar sözleşme yenileme işlemi yapılmayacaktır.

3- 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli personelin hizmet sözleşmeleri. Kurum adına genel sekreter; 4/B sözleşmeli personelin hizmet sözleşmeleri ise hastane yöneticisi/başhekim tarafından imzalanacaktır.

4- 31/12/2014 tarihli ve 29222 sayılı 4. Mükerrer resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2014/7140 sayılı Bakanlar Kurulu kararına ekli esasların sözleşmenin sona ermesi başlıklı 15. Maddesinin birinci fıkrasında, "Bu esaslar kapsamında istihdam edilecek geçici personel ile imzalanan hizmet sözleşmeleri, tip sözleşme örneği vizesinde değişiklik oluncaya kadar her yıl yenilenmiş sayılır." denildiğinden 4/C geçici personele sözleşme yenileme işlemi yapılmayacaktır.

5- Sözleşme yenileme işlemleri 25 Aralık 2015 tarihinde başlayıp 31 Aralık 2015 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Bu tarihten önce sözleşme yenileme işlemi kesinlikle yapılmayacaktır.

6- Hizmet sözleşmeleri ÇKYS/İKYS'den alınacak olup. bunun dışında sözleşme örneği kullanılmayacaktır.

7- Askerlik, doğum v.s mazereti nedeniyle görevi başında bulunamayan sözleşmeli personelin sözleşme yenileme işlemleri mazeretlerinin bitimine müteakip yapılacaktır.

8- 4924 sayılı Kanuna göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken kadrolu görevine dönmeden sözleşmesini feshederek görevinden ayrılacak personel için;

a) Usulüne uygun şekilde 2 (iki) aylık fesih bildirim süresini kullanarak ayrılacaklar için ÇKYS/İKYS de istifa ekranından hareket tipi 1, dayanak no 11;

b) Usulüne uygun olmayan şekilde ayrılacaklar için aynı hareket tipi ile 12 nolu dayanak kullanılarak onay alınacaktır.

9- Anılan Kanuna göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken sözleşmesini feshederek kadrolu görevine dönmek isteyenlerin dilekçeleri hiçbir işlem yapılmadan üst yazı ekinde Kurumumuza gönderilecektir.

10- 4/B sözleşmeli olarak görev yapmakta olan personelden 2016 yılı sözleşmesini yenilemek istemeyenlerin 01 Ocak 2016 tarihinden önce, hizmet sözleşmesini yenilemek istemediğine dair talebini yazılı olarak Kurumuna (görev yaptığı hastane yöneticiliğine) bildirmesi ve bu talebin Hastane ÇKYS/İKYS kullanıcısı tarafından ÇKYS/İKYS'de kayıt altına alınarak durumun üst yazı ile Kurumumuza bildirilmesi gerekmektedir.

Diğer taraftan;

- 4924 sözleşmeli personelin Kurumumuza intikal eden sözleşme fesih ve sözleşme yenilememe yönündeki talepleri tam olarak anlaşılamadığından uygulama birliğinin sağlanması ve herhangi bir hak kaybına mahal verilmemesi amacıyla konu hakkında dilekçe örnekleri oluşturularak yazımız ekinde gönderilmiş olup. bu yöndeki taleplerin örnek dilekçelere göre alınması gerekmektedir.

- 4/B ve 4924 sözleşmeli personelden sözleşmesini feshederek görevinden ayrılanlara talep etmeleri beklenmeden hizmet belgesi düzenlenerek elden teslim edilecektir.

- Ayrıca. Genel Sekreterliklercc 4924 sözleşmeliye geçiş için ÇKYS/İKYS'den oluşturulan kadro taleplerinin Kurumumuzca onaylanmasına müteakip en geç bir hafta içerisinde ilgili personelin kadrolu görevinden ayrılışı ile sözleşmeli görevine başlayışının sağlanması gerekmektedir.

- Yukarıda yer verilen mevzuatlara göre çalışmakta olan sözleşmeli personelden ekli görüş uyarınca 663 sayılı KHK'ya göre Birlik emrinde sözleşmeli yönetici pozisyonunda sözleşme imzalayacak olanların herhangi bir nedenle bu görevlerinin sona ermesi halinde eski sözleşmeli (4/B, 4924 sözleşmeli) görevlerine dönmeleri mümkün bulunmadığından, durumun göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

 Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereği ile durumun ilgililere tebliğini önemle rica ederim.

 

Yrd. Doç.Dr. Hakkı YEŞİLYURT
Kurum Başkanı

Ek:
Dilekçe Örneği (6 sayfa)
Görüş Yazısı (1 sayfa)

Dağıtım: 
D Planı


Resmi Yazı için tıklayınız
Görüş Yazısı için tıklayınız
Dilekçe Örnekleri için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 30793 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim