Daha fazla yağ yakma yöntemi

Vücudun, yağ yakmaya başlamak için bir ivmeye ihtiyacı vardır bunu, sıvı alımı ve baharat gibi küçük detaylarla başlatabilirsiniz

Beslenmede dikkat edilen küçük detaylar büyük farklar yaratır. Vücudun, yağ yakmaya başlamak için bir ivmeye ihtiyacı vardır ve bu ivmeyi, beslenmenizde bazı küçük detaylara dikkat ederek sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki önerilerimizi mümkün olduğunca gündelik yaşamınızda uygulayın ve ne kadar çabuk sonuç aldığınızı görün.

YETERLİ MİKTARDA SIVI ALINMADIĞINDA YAĞ YAKIMI YAVAŞLAR

Yeterli sıvı alımı yapılmadığında, yağ yakma işlemi yüzde 3-4 oranında yavaşlar. Çünkü yalnızca yeterince su ile dolu olan hücreler yağı efektif olarak yakabilir. Bu yüzden günde 2-2,5 litre su için. Çok fazla maden suyu tüketmemeye özen gösterin. Tansiyon düşüklüğüne sahipseniz günde 1-2 bardak soda içebilirsiniz.

KESKİN BAHARATLAR METABOLİZMAYI CANLANDIRIR

Zencefil, sarımsak, Arnavut biberi, kırmızıbiber, tarçın gibi baharatlar metabolizmayı canlandırmaya yardım eder. Vücut ısısını arttırarak kalori yakma ihtiyacını yüzde 25 arttırırlar. En ideal kullanımları ise günde iki defa yemeklere katılarak tüketilmeleridir.

GÜNDE İKİ KEZ PROTEİN ALINMALI

Günde iki defa, iki porsiyon (80-100 gram) yağsız protein tüketin (tavuk, hindi, kaya balığı ya da morina). Organizma, proteini enerjiye dönüştürebilmek için % 20-25 daha fazla kaloriye gereksinim duymaktadır. Ayrıca protein kaslarınız ve saçlarınız için de faydalı bir besindir.
 

 


HORMONLAR AÇISINDAN, İYOTLU TUZ OLMASI ÖNEMLİ

Tiroksin hormonu, enerji üretimini arttırmaktadır. Tiroksin hormonunun yeterli miktarda üretilebilmesi için düzenli iyot almanız gerekir.

EGZERSİZ YAPMAYI İHMAL ETMEYİN

Her kişinin kendi vücuduna uygun bir yağ yakma nabız aralığı mevcuttur. Belli bir nabız seviyesini koruyup bu seviyede egzersiz yapmak yağ yakmada önemlidir. Unutmayın ki seçtiğiniz egzersizler ve teknikler sizin kendiniz içindir.

Başkası için yüzde yüz doğru olan bir egzersiz başka bir bünye için o kadar doğru olmayabilir. Yağ yakımı 18-22 dakikadan önce yapılmaz. Bu dakikaya kadar karbonhidratlarınızı yakarsınız. 20-22'nci dakikadan sonra yağ yakmaya başlanır. Bu sebeple size tavsiyem bu egzersizlerinizi 30-35 dakikadan kısa tutmayın. Haftada 3-4 kere 30-35 dakika boyunca düşük tempoda ve hedef kalp atış hızında bisiklet, koşu, kürek, bisiklet ya da yüzme gibi aerobik (oksijenli solunum yaptıran) bir egzersiz yapmalısınız. Kardiyovasküler egzersiz yağ yakımını hızlandıracak ve size zindelik kazandıracaktır.

Bir çok insanın yağ yakmasını istemesinin sebebi aslında karın, bel çevresindeki yağlardan kurtulmaktır.

Mekik ve karın sıkıştırma çalışmaları bu bölgedeki yağları yakmaz, yalnızca buradaki kasları geliştirip gererek, sıkı bir görünüm elde edilmesini sağlar. Bu nedenle sadece mekik çekerek ya da karın sıkıştırma hareketleri yaparak bel bölgesinde gerçek bir incelme yaratamazsınız.
 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI