Hangi meyvenin vücuda ne yararları var?

Bilim adamlarına göre bol meyve yemek, hafızayı canlandırıp sinir hücrelerini geliştiriyor. Kolesterolün hiçbir meyvede olmadığını belirten uzmanlar,..

Bilim adamlarına göre bol meyve yemek, hafızayı canlandırıp sinir hücrelerini geliştiriyor. Kolesterolün hiçbir meyvede olmadığını belirten uzmanlar, “Meyveler doğal şeker içerir, ne kadar çok meyve tüketirsek beynimizdeki sinir hücreleri de o kadar gelişir, hafızamız canlanır” dediler. Bol miktarda antioksidan içeren meyveleri tüketirken, eğer rejim yapıyorsanız, kalorisi nispeten yüksek olan incir, muz ve üzümden uzak durmakta yarar var.

PORTAKAL
Soğuk algınlığı ve gripten korunmaya yardım eder. İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır, kalp hastalığı ve felçten korur. Ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar.

Mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır. Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur, ihtiva ettiği potasyumla cildin kurumasını ve kırışmasını önler. Bağırsak gazlarını söker, parazitlerinin dökülmesini ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar, safra salgısını artırır.

İşte meyveler ve yararları:

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN...   

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI