İdeal Kilodamısınız Ölçelim Ne dersiniz?

Sağlıklı bir hayat sürmek için alınan kalori ile yakılan kalori arasında kurulacak denge büyük önem taşır. Yeterli ve dengeli beslenerek ve düzenli fiziksel aktivite yaparak kilonuzu korumaya özen gösteriniz.

İdeal Kilo da mısınız Ölçelim Ne dersiniz?

Sağlıklı bir hayat sürmek için alınan kalori ile yakılan kalori arasında kurulacak denge büyük önem taşır. Yeterli ve dengeli beslenerek ve düzenli fiziksel aktivite yaparak kilonuzu korumaya özen gösteriniz.  Aşağıda açıklamalarına yer verdiğimiz, Yetişkin Beden Kitle İndeksi - BKİ (Body Mass Index- BMI), Çocuk Beden Kitle Endeksi, Yetişkin Bel Çevresi Hesabı, Yapılan Aktiviteye Göre Harcanan Kalori Hesabı - Kalori Cetveli, Günlük Kalori İhtiyacı ve İdeal Kilo Hesaplama hesaplamalarından oluşan sayfalardan formda olup olmadığınızı kontrol edip sağlıklı bir yaşamı hayat tarzı haline getirebilirsiniz.

Yetişkin Beden Kitle İndeksi - BKİ (Body Mass Index- BMI)
Yetişkin bir insanın kilosunun boyuna göre normal olup olmadığını gösteren bir parametredir. Bu indeks yetişkinler için boy ile en az, vücut yağı ile en yüksek korelasyona sahiptir. Yetişkinlerde ağırlık-boy ilişkisine göre şişmanlığı en iyi gösteren ve kolay uygulanabilen bir indekstir.

Çocuk Beden Kitle Endeksi
Bir çocuğun obez olup olmadığını beden kitle endeksi ile anlamak mümkündür. Beden kitle endeksi, çocukların yaş gruplarına göre değerlendirilir. Siz de aşağıdaki bilgileri girerek, çocuğunuzun beden kitle endeksini ölçebilirsiniz.

Yetişkin Bel Çevresi Hesabı
Kişinin bel çevresi genişliği sağlığının önemli bir göstergesidir. Vücutta biriken fazla kiloları anlamak için tartıya çıkar ve kilonuzu öğrenirsiniz. Ama kilolarınızın nerede biriktiği de çok önemlidir. Kalça ve basenlerinizdeki bölgesel yağlar sorun olsa da, özellikle göbek bölgesindeki yağlar ciddi hastalıklara yol açabilmektedir.
 


Yapılan Aktiviteye Göre Harcanan Kalori Hesabı - Kalori Cetveli
Sağlıklı bir yaşam için alınan kalori ile yakılan kalori arasında kurulacak denge büyük önem taşır. Hangi aktivitenin ne kadar kalori yaktırdığını bilmemiz bu dengeyi kurmada bize yardımcı olmaktadır. Hangi iş ne kadar kalori harcatır? Bu kalori cetveli ile harcayacağınız kalori miktarını öğrenebilir ve diyet programınızda harcayacağınız kalori miktarı için hangi işi yapmanız gerektiğine kadar verebilirsiniz.
 


Günlük Kalori İhtiyacı
Kalori İhtiyacı kişinin; cinsiyeti, yaşı, kilosu, boyu, işi, günlük aktiviteleri, sağlık durumu ve yaptığı spor aktivitesi gibi birçok faktöre bağlı olarak değişmektedir. Kişiden kişiye göre değişen ana kriterlere göre, bir kişinin normal şartlar altında, günlük ortalama kalori ihtiyacını bulabilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam için alınan kalori ile yakılan kalori arasında kurulacak denge büyük önem taşır. Kilo vermek için temel şart, harcanan kalori miktarının alınan kalori miktarından fazla olmasıdır.


İdeal Kilo Hesaplama
Fiziksel özelliklerinize göre kaç kiloda olmanız gerektiğini öğrenebileceğiniz hesaplama aracıdır. Herkesin vücut yapısı farklı olduğundan İdeal kilo için kesin bir şey söylemek doğru olmamakla birlikte, çıkan sonuç sizin için bir fikir verebilir. Bu değerlerden fazla uzaklaşmamanız daha sağlıklı bir hayat sürmek konusunda yararlı olacaktır.
  

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI