• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 14 °C

Dünyada 9 Milyondan Fazla Kişi Botoks Yaptırdı

Dünyada 9 Milyondan Fazla Kişi Botoks Yaptırdı
Kadınlar kadar erkeklerin de estetik operasyonlara olan ilgisi giderek artıyor.

Kadınlar kadar erkeklerin de estetik operasyonlara olan ilgisi giderek artıyor. Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği (ISAPS) tarafından açıklanan verilere göre, dünya genelinde yapılan 9 milyondan fazla botoks uygulamasının yüzde 16'sını erkekler oluşturdu.

Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği (ISAPS) tarafından sunulan son verilere göre, dünya genelinde gerçekleştirilen 9 milyondan fazla estetik prosedürün yüzde 16'sını erkekler oluşturdu. Cerrahi olmayan estetik işlemlerde yüzde 26,1'lik artışa dikkat çeken ve yayınlanan son verileri değerlendiren Dermatoloji Uzmanı Dr. Eda Yıldırım, "Botoks, bu alandaki en popüler tedavi olmaya devam ediyor ve dünya çapında yapılan 9 milyon botoks prosedürü ile lider konumunu koruyor. Bu, önceki yıla kıyasla erkeklerin estetik uygulamalara olan ilgisinde önemli bir artış olduğunu da gösteriyor" diye konuştu.

"Y ve Z kuşağında artan eğilim var"

Botoks uygulamalarındaki artışın en belirgin olduğu yaş grubunun 35-50 arasındaki kişiler olduğu bilgisini paylaşan Dr. Eda Yıldırım, "Bu yaş aralığı, yaşlanmanın erken belirtileriyle mücadele edenler arasında botoksu en çok tercih eden grup oldu. Ancak, 18-34 yaş aralığındaki genç Y ve Z kuşağı da kırışıklıkları önleyici olarak botoks kullanmaya yönelik artan bir eğilim gösteriyor" dedi.

"Erkekler kişisel bakım ve görünüme önem veriyor"

İkinci en popüler tedavinin hyaluronik asit dolgu enjeksiyonları olduğunu söyleyen Dr. Eda Yıldırım, "Enjeksiyonların yüzde 86,8'inin kadınlara, yüzde 13,2'sinin ise erkeklere uygulandığı görülüyor. Bu trend erkeklerin de kişisel bakım ve görünüm konularına önem verdiğini gösteriyor. Estetik uygulamalara olan bu evrensel ilgi, güzellik ve bakım endüstrisindeki değişen toplumsal normları yansıtıyor" dedi.

"Erkeklere yapılan yanlış uygulamalar kadınsı görüntüye sebep olabilir"

Erkeklere yapılan uygulamaların yanlış ellerde istenmeyen sonuçlara yol açabileceğine vurgu yapan Dr. Eda Yıldırım, "Özellikle kaş çatma çizgisi, kaz ayakları ve elmacık bölgesinde yapılan hatalı enjeksiyonlar, erkeklerde kadınsı görüntüye sebep olabilir ve yüz ifadesini olumsuz etkileyebilir. Kas yapısına uygun olmayan uygulamalardan kaçınmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 848 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim