• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 26 °C

Ünlü Estetikçiden ’Küçük Göğüs’ Uyarısı

Ünlü Estetikçiden ’Küçük Göğüs’ Uyarısı
Ünlü estetikçi Prof. Dr. Hayati Akbaş, "Eğer bir genç kızda 18 yaşına kadar meme gelişimi olmamışsa, normalden çok geri düzeyde bir gelişim söz konusuysa...

Ünlü estetikçi Prof. Dr. Hayati Akbaş, "Eğer bir genç kızda 18 yaşına kadar meme gelişimi olmamışsa, normalden çok geri düzeyde bir gelişim söz konusuysa biz plastik cerrahlar, onların hem beden imajlarının toparlanması hem de özgüvenlerinin yenilenmesi amacıyla bir meme operasyonu tavsiye ediyoruz" dedi.

FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, kız çocuklarında küçük göğüs gelişiminin onların psikolojilerini ve özgüvenlerini olumsuz etkilediğini söyledi. Prof. Dr. Hayati Akbaş konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, "Bazı kız çocuklarında doğuştan bir takım nedenlerle, bilinen veya bilinmeyen sebeplerle göğüs gelişimi yeterli olmayabiliyor. Göğüsleri normalden küçük olarak ergenlik dönemi geçiriyorlar. Ergenlik sonrası genç kızlık döneminde de göğüslerde gelişim olmadığı için düz erkek tipi bir göğüs yapısı ile yaşamlarını sürdürüyorlar. Kadınlar ve genç kızlar için göğüs gelişiminin olmaması ciddi bir bedensel eksiklik duygusu oluşturmaktadır. Onların psikolojiklerini olumsuz yönde etkilemektedir. Eğer bir genç kızda 18 yaşına kadar meme gelişimi olmamışsa, normalden çok geri düzeyde bir gelişim söz konusuysa biz plastik cerrahlar, onların hem beden imajlarının toparlanması, hem de özgüvenlerinin yenilenmesi amacıyla bir meme operasyonu tavsiye ediyoruz. Aileler bu konuda duyarlı olmalıdır ve kız çocuklarını yakında takip etmelidir. Göğüs küçüklüğü olan kızlar içlerine bir takım maddeler koyarak bu durumu etrafına yansıtmamaya çok özen gösteriyorlar. Bunun eksikliğini iç dünyalarında yaşıyorlar. Bu durumda onların psikolojilerine olumsuz olarak tesir ediyor. Anneler bunu fark ettikleri anda kız çocuklarının yetersiz olduğunu önerimiz bir plastik cerrahi uzmanıdır. Tabii, öncesinde bunun alta yatan bir hastalık var mı diye mutlaka kontrol edilmelidir. Eğer hangi bir sebep yokken meme gelişmemesi ortaya çıkmışsa o durumda mutlaka bir plastik cerrah başvurularak yapılan meme büyütme ameliyatları ile o bedene uygun bir büyüklük elde edilebilir. Bu durum sadece beden imajının tamamlanmasına değil aynı zamanda özgüvenlerinin yerine gelmesine katkıda bulunuyor. Ailelere büyük önem düşüyor. Dolayısıyla çocukları ile konuşarak bu durumundan etkilenip etkilemediklerini öğrenmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1140 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim