• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Yalın ayak yürümek nasır yapıyor

Yalın ayak yürümek nasır yapıyor
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çoraplar ve terliklerde çıkmaya başladı. Uzmanlar, yalın ayak yürümenin ayak sağlığına iyi gelmediğini ve cildi tahriş ederek nasır oluşmasına neden olduğuna dikkat çekti.

Sıcakların gelmesiyle birlikte insanlarda evlerinde daha çok yalın ayak yürümeyi tercih etmeye başlıyor. Ancak uzmanlar, yalın ayak yürümenin cildi tahriş ettiğini ve nasır oluşumuna zemin hazırladığını belirtiyor.

Nasır oluşumunu cildin korunma amaçlı kalınlaşması olarak tanımlayan Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

AĞRIYI TETİKLİYOR

“Cilt kalınlaşması çoğunlukla ayaklarda meydana gelir ancak sadece ayakta olmayabilir. Fazla dar veya sıkı bir ayakkabı, sert zeminden oluşabilecek bir sürtünme hatta iki ayak parmağının birbirine yaptığı baskı veya sürtünme nasır oluşumuna zemin hazırlayıcı etkenlerdir. Nasırın birçok belirtisi vardır. En net belirtisi nasır oluşan bölgede keskin ağrıdır. Hafif nasırlarda basınç ortadan kalktığında ağrı da kaybolur ama derin ve geniş çaplı nasırlarda ağrı daha keskin ve nasir daha rahatsız edicidir. Ağrıyla birlikte bölgede kalınlaşma da baslar.”

SIKI AYAKKABILAR NASIR YAPIYOR

“Sıkı ayakkabılar, ayak yapısına uyumsuz ayakkabılar, yüksek topuklu ayakkabılar, yalın ayak yürümek, ayak parmaklarındaki deformasyonlar, ayağın fazla kemikli olması ve yanlış yürüme (basma) hareketi nasır oluşmasına neden olur. Nasır tedavisine başlamadan önce dikkat edilmesi gereken nokta, nasırı iltihaplı olan benzerlerinden ayırmaktır. Sorun yaratan şeyin gerçekten nasır olduğuna emin olduktan sonra birçok tedavi sekli uygulanabilir ve aslında nasırların tedavisi oldukça kolaydır. Tedavi sürecinde uzman bir doktora başvurulması gereklidir. Nasırlarınızı keserek yok etmeye çalışmanın da istenmeyen sonuçları olabilir. Derinizde kesikler oluşturabilirsiniz. Unutmayın ki ayak sürekli olarak bakterilerin kolayca üreyebilecekleri ılık ve rutubetli bir ortamdır.”

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8969 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim