• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 16 °C

Yatağın Sağlığa ve Uykuya Etkisi

Yatağın Sağlığa ve Uykuya Etkisi
İnsan yaşamının üçte biri uykuda geçtiği için, seçilen yatağın sağlığa ve uyku kalitesine pek çok etkisi bulunmaktadır.

 

 

Doğru yatak seçimi hayat kalitesini arttırır. Dinlendirici ve kaliteli bir uyku uyuyamadığımızda yorgun hissederiz, enerjimiz düşük olur, kas ve eklem ağrılarından şikayet ederiz. Gün içerisinde sık sık uykumuz gelir ve yaptığımız işlerde performansımız düşük olur. Rahat bir uyku uyumadığımızda, psikolojik olarak da normalden daha gergin hissederiz. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda, doğru bir yatak tercihi, her anlamda daha sağlıklı hissetmemizi sağlar, günlük rutinimizi olumlu etkiler.

Omurga sağlığını korumak için de doğru yatak seçimi çok önemlidir. Yanlış yatak seçimi ile kas, sinir ve damarlarda baskı oluşur, bu da bel ve sırt ağrılarına sebep olur. Bel ya da boyun bölgesindeki ağrı, tüm vücutta sorunlara yol açabilir; çünkü omurga bir bütündür. İdeal olmayan bir yatakta uyumaktan dolayı oluşan bu ağrılar, zaman içerisinde kronikleşebilir ve günlük yaşamı kısıtlayabilir. İdeal bir yatak baş, boyun, diz, bel ve sırt bölgelerini destekler, vücut ağrılarını giderir.  

En Sağlıklı Yatak Nasıl Olmalı

Yatak Sertliği

Kesintisiz ve derin bir uyku için yatağımızı doğru seçmemiz, yatağın malzeme kalitesi ve sahip olduğu teknolojilerden haberdar olmamız gerekir. Doğru yatak; ne çok sert, ne de çok yumuşak olmamalıdır. Orta sertlikteki yataklar sağlığımız için en ideal yatak türleridir. Bunlar visco, lateks ve doğal yataklardır. Çok yumuşak yataklarda vücudun gerekli yerleri ve omurga tam desteklenemez. Çok sert yataklarda ise, vücudun yatakla temas ettiği noktalardaki fazla baskıdan dolayı kan dolaşımında sıkışma görülür. Bu da uyku esnasında sürekli sağa sola dönmeye sebep olabilir ve kesintisiz bir uyku uyumayı zorlaştırır.

Yatak Çeşitleri

Geleneksel yaylı yataklar; yapıları sebebiyle vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtamadıkları ve omurganın doğal pozisyonunu koruyamadıkları için doğru bir seçim olmayacaktır. Visco, lateks, hybrid yatak ve doğal yataklar sağlıklı bir uyku için ideal yatak çeşitleridir. Bu yataklar, vücudu tamamen destekler ve omurganın doğal pozisyonunu almasını sağlarlar. Böylece vücut uyku esnasında dinlenmiş ve rahatlamış olur, sabahları güne ağrısız ve enerjik bir şekilde başlayabilirsiniz.

Visco, lateks ve doğal yatakların bir diğer önemli özelliği de hava alan yapılarıdır. Hava alan yapıları sayesinde mevsimden bağımsız olarak, terleme ya da üşüme problemleri gözlemlenmez ve kesintisiz bir uykunun tadını çıkarırsınız. Seçtiğiniz yatağın kolay temizlenebilir olmasına da dikkat etmelisiniz. Fermuarlı yapısı olan yataklar kolay bir şekilde temizliğe imkan tanır ve böylece yatağınızın formunu uzun süre korumuş olursunuz. Visco, lateks ve doğal yataklar kolay temizlenebilirken, geleneksel yaylı yatakların temizliği oldukça zordur. Geleneksel yaylı yataklarda bakteri, küf ve mantar oluşumu daha kolaydır, bu da standart yaylı yatakların uzun süreli kullanım için uygun olmadığını gösterir.

Doğru yatak seçiminin yaşam kalitesine direkt olarak etkisinin bulunduğunu söyleyebiliriz. Eğer doğru bir yatak seçtiyseniz, uyku sorunlarınızın büyük bir kısmı ya da tamamı ortadan kalkacaktır. Böylece yeni güne yenilenmiş, ağrılardan kurtulmuş, sağlıklı ve pozitif bir ruh hali ile başlayacaksınız! Tüm yatak modellerini incelemeniz için websitemiz: https://www.morphosleep.com/

Doğru yatak seçimi için Morpho Sleep yatak modellerini inceleyebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 1729 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim