• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Diyet yapanlara özel Ramazan önerileri

Diyet yapanlara özel Ramazan önerileri
Aynı anda hem oruçlu hem de diyette olmak mümkün!...

Diyette olup Ramazan’da oruç tutmak isteyen birçok kişi bu ayın kilo vermek için bir fırsat olduğunu düşünüyor. Oysa ki uzmanlar uyarıyor; yaz aylarına denk gelen Ramazan ayındaki uzun oruç süreleri, sıcaklıkların yüksek olması, çok uzun süren açlık ve susuzluğun yanı sıra gerçekleştirilen aktivitelerin de iyice azalması insan metabolizmasını yavaşlatıyor, bunun sonucunda da kilo alınabiliyor. Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, diyet yapanların Ramazan ayı süresince beslenme tercihlerine dikkat ederek kilo vermeye devam edebileceklerinin altını çiziyor. Dyt. Akgül diyet yapanlara özel Ramazan önerilerinde bulundu. 

- Sahuru atlayarak kilo vermek mümkün değil

Kilo kontrolünü sağlamak ve devam ettirmek için Ramazandaki en önemli öğün olan sahuru atlamayın.

- Sahurda hafif yiyecekler tercih edin

Sahurda tercih edebileceğiniz belki de en güzel iki besin yumurta ve yulaf ezmesidir. Yumurta en kaliteli protein kaynaklarından birisidir ve sizi oruç boyunca tok tutar. Yulaf ezmesi de içerisindeki posa ile sindirim sisteminize yardımcı olurken diğer tahıl gevreklerine göre daha fazla protein içerir ve o da uzun süre tokluk hissi sağlar.

- İftarınızı çorbayla açın

İftarınızda ilk olarak hafif, kremasız çorbaları tercih edin. Ana yemeğinize 15-20 dk. sonra başlayın.

- İftar ile sahur arasında 2 litre su tüketin

Çay, kahve gibi içecekleri fazla tüketmeyin. Onların yerine, hem metabolizmanızın hızlanmasına hem de kan şekerinizin dengelenmesine yardımcı olacak 2 fincan tarçınlı-karanfilli yeşil çayı deneyin.

- Fazla tuzlu yiyeceklerden kaçının

Tütsülenmiş yiyeceklerden, kızartmalardan, tuzlu ve çok baharatlı gıdalardan kaçının. Fazla tuz tüketimi vücudunuzda ödemlere de neden oluyor.

- Ramazan pidesine dikkat!

Görünümü iştah açan taze ramazan pidelerinin yerine tam buğday, çavdar veya çok tahıllı ekmekleri tercih ederek sindirim sisteminize destek olun.

- Ara öğünlerde meyve tüketin

İftar ve sahur arasında mutlaka 2 ara öğün daha yapın. Ancak bu öğünlerde kalori oranı yüksek gıdalardan olabildiğince kaçının. İftardan 2 saat sonra meyve tüketerek ara öğün yapabilirsiniz. Bir diğer ara öğünde 10 adet kavrulmamış badem yiyebilirsiniz. Sağlıklı yağlar içermesi, protein ve lif içeriği ile kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Ramazan tatlılarını abartmayın

Haftada 3 kereden fazla tatlı tercih etmeyin ve tatlılarınızın üzerine biraz tarçın ekleyin. Tatlılarınız mümkünse nispeten daha hafif olan sütlü tatlılar olsun.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3515 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim