• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Depremde İş Yeri Yıkıldı, Tirşik Çorbasıyla Ayakta Kalmaya Çalışıyor

Depremde İş Yeri Yıkıldı, Tirşik Çorbasıyla Ayakta Kalmaya Çalışıyor
Kahramanmaraş'ta bağışıklık sistemine güçlendiren tirşik çorbası, doğallığı ve lezzetli aroması ile sofraların vazgeçilmezi olurken, depremde yıkılan...

Kahramanmaraş'ta bağışıklık sistemine güçlendiren tirşik çorbası, doğallığı ve lezzetli aroması ile sofraların vazgeçilmezi olurken, depremde yıkılan bir kişi tırşik bitkisi ve çorbasıyla ayakta durmaya çalışıyor.

Kış mevsiminde engebeli arazilerden toplanan tirşik otunun, birçok hastalığa iyi geldiğini ve 10 yıldır tirşik çorbası sattığını söyleyen Mehmet Uzun, "Dükkanımız yıkıldıktan sonra kendi çabalarımızla açtığımız yerde kase ve kiloyla tirşik çorbası satarak geçimimizi sağlıyoruz" dedi.

Tirşik çorbasına ilginin yoğun olduğunu söyleyen Uzun, "10 yıldır bu işi yapıyorum. Kültür Merkezinin orada tirşik çorbasını yapıp pişirip satıyoruz. Burada doğramasını yapıyoruz, doğradıktan sonra bir gün bekliyor, dövmesini nohutunu ve ununu koyduktan sonra pişiriyoruz. Daha sonra kazanların içinde müşterilerimize ikram ediyoruz. Kilosunu 50 TL "den veriyoruz. Bardağı 10 TL, kasesi ise 20 TL. Şeker hastalarına çok iyi geliyor. Birçok hastalığa faydası var. Grip hastalığına çok iyi geliyor. Kış aylarında çok faydalı bir çorba. Rağbet ve ilgi çok fazla. Bizim dükkanımız vardı, depremde yıkıldı. Şimdi burayı faaliyete geçirdik ve burada yapıp satıyoruz" dedi.

Müşterilerden Mehmet Korkmaz ise, "Tirşik çorbasını her zaman içerim. Nerede bulursam alır içmeye çalışırım. Tirşik çorbası çok faydalı ve şifalıdır. Mide yanmasına, ekşimesine birebirdir. Bağırsakların çalışmasına çok faydalıdır. Doktorun tavsiyesi üzerine ben de mide yanması vardı, tirşik çorbası içtikten sonra midemdeki yanma geçti" ifadesini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1359 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim