• BIST 8770.09
  • Altın 2238.51
  • Dolar 32.3377
  • Euro 35.0943
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

İşte son dönemlerin en popüler içeceği: Adan Zye kurşungeçirmez kahve ve kilo vermeye etkisi

İşte son dönemlerin en popüler içeceği: Adan Zye kurşungeçirmez kahve ve kilo vermeye etkisi
Bulletproof yani kurşungeçirmez kahveyi profesyonel sporcuların yanı sıra artık pek çok amatör sporcunun da elinde görüyoruz.


İşte son dönemlerin en popüler içeceği: Kurşungeçirmez kahve diğer adıyla bulletproof coffee


Kurşungeçirmez kahveyi profesyonel sporcuların yanı sıra artık pek çok amatör sporcunun da elinde görüyoruz. Dave Asprey’nin Tibet’te bir dağın tepesinde aklına gelen bu fikir, şimdi uzun süre performans göstermek isteyenlerin elinden düşmüyor.


Türkiye’de bisiklet denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan 55 yaşındaki Gürsel Akay, sahibi olduğu bisiklet mağazasına gelenleri elinde tereyağlı kahvesiyle karşılıyor. Üstelik Akay sadece kahvesini değil tüm öğünlerini bol yağlı tüketiyor. Düzenli doktor kontrolünden geçen Gürsel Akay’a kan değerleri sorulduğunda 25 yaşındaki bir erkeğin değerlerine sahip olduğunu belirtiyor. Altı ay kadar bir süredir bisiklete binmediğini ancak geçtiğimiz ay bir tur dolayısıyla bisikletle Ankara’ya gitmesi gerekince yaşça kendinden küçük bisikletçilerden çok daha iyi performans çizdiğini anlatıyor. Sekiz yıldır ketojenik diyetle beslenen Gürsel Akay’ın internette de çok sayıda takipçisi bulunuyor. Onun bu kahve zevkinin nereden geldiğini merak edenler ketojenik beslenmenin de ne olduğunu öğrenmiş oluyor. Taşdevri diyeti, Karatay diyeti gibi beslenme şekillerine benzeyen ketojenikte enerjinin yüzde 70’i yağdan alınıyor ve günde iki öğün tüketme ilkesi benimseniyor. İşte bu beslenme şekli de bize yağlı kahve fikrinin nereden geldiğini açıklıyor.
 

resim1-006.jpg

 

“Batı tıbbı, bağırsakların ne kadar önemli olduğunu daha yeni anladı ama Doğu binlerce yıldır bunun zaten farkındaydı” diyor Gürsel Akay. Vücudun makine dairesi veya ikinci beynimiz olarak gösterilen bağırsakların işleyişi sağlığımız üzerinde çok önemli rol oynuyor. Gürsel Akay’ın bu konulara halihazırda ilgisi onu internette Hindistan cevizi yağı eklenmiş kahve fikriyle buluşturuyor ve denemeye karar veriyor: “Sabahın altısında aç karnına Hindistan cevizi yağı eklediğim kahveyi içtim ve bisikletle yola çıktım. Normalde bisiklete binmeden iki saat evvel mutlaka bir şeyler atıştırılması önerilir. Yağlı kahveden sonra inanılmaz bir enerji kazandım. 100 kilometrelik yüksek tempolu bir tura katıldım ve bana mısın demedi. Ortalama 35 kilometre hızla gitmiştik. Örnek olarak Fransa Bisiklet Turu’nda ortalama 40 kilometre gidildiğini belirteyim. Yağlı kahve fikrinin işe yaradığını görünce etrafıma da yaymaya başladım. Deneyenlerden ‘Çıkamadığım yokuşu ayakta çıkabildim’ gibi yorumlar aldım.”
 

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 16230 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 4 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim