• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Mideyi süt yerine suyla rahatlatın

Mideyi süt yerine suyla rahatlatın
Reflü hastalarının, yaşam kalitelerini yükseltmek ve daha az sorun yaşamaları için yapabilecekleri basit çözümler var. Süt yerine su içmek ve mide asidini kontrol altında tutmak için şekersiz sakız çiğnemek; bu çözümlerin en yaygınları...

Reflü hastalarının, yaşam kalitelerini yükseltmek ve daha az sorun yaşamaları için yapabilecekleri basit çözümler var. Süt yerine su içmek ve mide asidini kontrol altında tutmak için şekersiz sakız çiğnemek; bu çözümlerin en yaygınları...

Kilo arttıkça reflü artar ama reflü şişmanlatmak yerine sadece şişkinliğe neden olur. Reflü ameliyatı olanlarda ise ortalama 3- 5 kiloluk bir incelme görülür. Reflü tedavisinde erken teşhisin çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Erhun Eyüboğlu ve Prof. Dr. Turgut İpek; çağın hastalığıyla ilgili merak edilenleri anlattı...

BESLENME TETİKLER
Reflü genetik midir?

Genetik etkisi olduğu söylenebilir ama bu kesin bir bilgi değildir. Aynı beslenme tarzını benimseyen bir aile üyesinde reflü görebiliriz ama bunun genetik bir zemini olup olmadığı henüz kesinlik kazanmış değil. Ancak, reflü sonrası kanser oluşumu söz konusu ise bunun genetik zemini vardır.

Beslenme şekli ile reflü arasında nasıl bir bağlantı vardır?
Yanlış beslenme tarzı, reflüyü tetikleyen bir unsurdur. Bu hastaların beslenmesinde önemli olan; alkol, sigara, gazlı içecekler, çay ve kahve içilmemesidir. Çikolata, yağlı kızartmalar, bol domates ya da bol salçalı yiyeceklerin tüketilmemesi gerekmektedir.



ŞİŞKİNLİK YAPIYOR
Kilonun reflüye bir etkisi var mıdır?

Kilo artışı ile reflü artışı paraleldir. Kilonuz artıyorsa, reflü şikayetleriniz de artabilir. Obezitenin reflüyü tetiklediği ise bilinen bir gerçektir.

Kilo vermek hastalığın etkilerini azaltabilir mi?
Reflü hastalığı olan biri, kilo vererek bu hastalığın semptomlarını azaltabilir. Hamilelik döneminde ortaya çıkan reflü ise doğumdan sonra sona erebilir. Hamilelikteki reflü, karın içi basıncın artmasına bağlı olarak gelişir.

Reflü hastalarının pek çoğunda mide fıtığının da olması uygulanacak tedaviyi zorlaştırıyor mu?
Reflü hastalarının yüzde 50'sinde mide fıtığı da söz konusudur. Mide fıtığı ve reflü birlikte ise cerrahi tedavi öne çıkar. Reflünün tedavisinde, endoskopik yöntemler kullanılır ama mide fıtığı varsa o da uygulanamadığı için cerrahi müdahale tek seçenektir.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8051 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim