Kan Urunleri Haberleri
Bakan Varank, Türkiye'nin ilk yerli plazma üretim tesisinin temelini attı:"Bu tesis ile birlikte dünyada sadece 12 merkezde üretilen, maalesef Türkiye'de üretimi daha önce gerçekleştirilemeyen kan ürünleri üretilecek. Yani bu fabrika, dünyada bu alandaki 13'üncü tesis olacak"30 Ekim 2021 Cumartesi 15:58BASIN HABERLERİ
TEB Başkanı Çolak: "Kan ürünleri Türkiye'de üretilmiyor"Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak: "Bu ürünler Çin–Almanya hattında birtakım yabancı şirketler tarafından üretiliyor, yasaya aykırı bir şekilde, adeta alım garantisi varmışcasına eczaneleri de devreden çıkartıp tekelleşme yoluna gidiliyor"03 Eylül 2019 Salı 16:57ECZACILAR
Kamu özel ortaklığıyla kan ürünleri fabrikası yapılacak!Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık: "Kamu özel ortaklığıyla gerçekleştirilen kan ürünleri fabrikası, bu yıl içerisinde temeli atılarak inşallah inşa edilmeye başlanacak"12 Mayıs 2018 Cumartesi 18:17ŞEHİR HASTANELERİ (PPP)
Hemofili Takip Karnesi ve Kan Ürünleri Reçeteleri Hakkında GenelgeSağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından 2016/9 sayılı "Hemofili Takip Karnesi ve Kan Ürünleri Reçeteleri" hakkında Genelge yayımlandı.14 Mart 2016 Pazartesi 18:45TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU
Müezzinoğlu: Kandan ilaç üretmek için ihale aşamasına geldikSağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kandan ilaç üretilmesi anlamına gelen Plazma Fraksiyonasyonu Projesi'nde ihale aşamasına gelindiğini, yerli firmanın üreteceğini söyledi.10 Mayıs 2015 Pazar 08:41SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye'de üretilen tıbbi cihaz ve ilaca destek sektörü hareketlendirecekSağlık Endüstrilerinde Yapısal Dönüşüm Programı Eylem Planı'na göre, 2018 sonuna kadar kamu kurumlarının tıbbi cihaz ve ilaçta Türkiye'de üretimi olan ürünlerin kullanılması özendirilecek.07 Kasım 2014 Cuma 11:23ÖZEL SAĞLIK SEKTÖRÜ - 17:54 - Almanya’da "Ölüm Meleği" Doktor Skandalı: 12 Hastayı Öldürdüğünü İtiraf Eden Doktora Müebbet!
- 17:49 - Bursa’da Kanserle Mücadelede Erken Tanı Seferberliği: Başarılı Hekimlere Teşekkür Belgesi!
- 17:47 - İstanbul’un Sağlık Ağı Genişliyor: 1120. Aile Sağlığı Merkezi Arnavutköy’de Hizmete Açıldı!
- 17:46 - Sağlıkta Kurumsal Dönüşüm: Sağlık Bakanlığı’nın Yeni Çalışma Kıyafetleri ve Kimlik Kılavuzu Hatay’da Tanıtıldı!
- 17:43 - Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Karabük’te: "Dünyanın Neresinde Muhtaç Varsa Türkiye Orada!"
- 17:41 - Kırıkkale’de Çevre Dostu Hamle: Atık İlaçlar ASM’lerde Toplanarak İmha Edilecek!
- 17:05 - Kireçlenmeye Karşı Doğal Formül: Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Çınar Yaprağı Kürü!
- 16:57 - Türk Tabipleri Birliği’nde Yeni Dönem: TTB’nin Yeni Başkanı Dr. Pınar Mualla Saip Oldu!
- 16:38 - Türk Bilim İnsanı Öncülüğünde Dünya Çapında Keşif: Nemden Enerji Üreten Doğada Çözünür Batarya Geliştirildi!
- 16:36 - Şanlıurfa’da Kaçak Diş Kliniklerine Dev Operasyon: İki İş Yeri Mühürlendi!
- 16:33 - Almanya’da Sağlık Reformu Öfkesi: Yüzlerce Gösterici Federal Meclis’e Yürüdü!
- 16:16 - Türkiye’den Depremle Sarsılan Venezuela’ya Şefkat Eli: 16 Tonluk Dev Tıbbi Yardım Yola Çıktı!
- 15:30 - KDC’de Korkutan Ebola Bilançosu: Aşı ve Tedavisi Olmayan Varyant Yayılıyor!
- 12:49 - Yüzyılın Sağlık Skandalında Kritik Gün: Yenidoğan Çetesi Lideri Fırat Sarı Hakim Karşısında!
- 12:42 - Hukukçu Çiftin Hayatını Karartan İhmal: Gebe Zehirlenmesi Teşhisinde Gecikme Avukatı Felç Bıraktı!
- 11:07 - Resmi Gazete’de Yayımlandı: TMSF, Birinci Hastanesi’ni 546,5 Milyon TL’ye Satışa Çıkardı!
- 10:12 - Sağlık Sektöründe 1 Milyar TL'lik Dev Yatırım: Daviva Avcılar Hastanesi Kapılarını Açıyor!
- 17:44 - "Kafana Takma" Demeyin! Dr. Öğr. Üyesi H. İbrahim Öztürk’ten Depresyon Uyarısı: "İradeyle Aşılacak Bir Durum Değil"
- 17:40 - Artan kronik böbrek yetmezliğine uzman uyarısı: Böbrek hastalıkları ile ilgili branş hastaneleri açılmalı
- 17:36 - Tartıdaki Rakam Aldatıcı Olabilir: Popüler Kilo Verme İlaçları Yaşam Kalitesini Artırmıyor!
- 17:34 - Yaz Sıcakları İshal Vakalarını Patlattı: Prof. Dr. Şafak Kaya Kavak’tan Hayati Uyarılar!
- 17:31 - Endometriozis Teşhisinde Tarihi Devrim: Kan Testiyle Yüzde 95’in Üzerinde Doğruluk Sağlandı!
- 17:16 - İzmir’de Tıp Literatürüne Geçecek İlklere İmza Atıldı: Kalbindeki Ölümcül Kitle Kemik Kesilmeden Çıkarıldı!
- 17:10 - Eşine Alerji Testi Yaptırırken Kanseri Öğrendi: 250’nci Mucize Nakille Sağlığına Kavuştu!
- 17:01 - Kene Kabusu Sıcaklarla Geri Döndü: KKKA Vakalarında Artış Sürüyor, Uzmanından Hayati Uyarılar!
- 16:58 - Gaziantep’te Hayat Kurtaran Adım: Yoğun Noktalara Sesli Yönlendirmeli Şok Cihazları Yerleştirildi!
- 16:53 - Doğduğu Hastaneye Muazzam Vefa: Trabzonlu Sanatçı 70 Eserini Hastalara Şifa Olsun Diye Bağışladı!
- 16:09 - Avrupa’da "Hastalık İzni" Savaşları: Almanya İlk Günden Rapor Şartı Getiriyor, Diğer Ülkelerde Kurallar Nasıl?
- 16:06 - Sağlıkta "Türkiye Yüzyılı" Bilançosu: MHRS Randevu Kuyrukları %92 Azaldı, Yerli Sağlık Teknolojisinde Devrim!
- 16:03 - Çanakkale’de Doktor Eş Dehşeti: Kapıyı Kırıp Apartman Boşluğunda 50 Yerinden Bıçakladı!
- 15:59 - İslahiye'de deprem sonrası sağlık yatırımları devam ediyor
- 10:23 - Antalya’da "Algoritma" Vurgunu: Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doktorları 225 Milyon Lira Dolandırıp Kaçtı!
- 10:21 - İsrail Yüksek Mahkemesi'nden Hükümete Nihai Mühlet: Kaçırılan Filistinli Doktorların Hesabı Sorulacak!
- 10:19 - Sağlık Bakanlığı’ndan Dünyada Bir İlk: Deprem Anında Hangi Hekimin Nerede Görev Yapacağı Önceden Belirlendi!
- 10:13 - Fransa’da Maymun Çiçeği Alarmı: Kongo’dan Gelen Doktor Tedavi Sonrası Taburcu Edildi!
- 10:11 - DSÖ’den Korkutan 2026 Kanser Raporu: Her Gün 26 Bin Ölüm! 2050 Kabusu Kapıda
- 17:23 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2026/26
- 16:08 - Kanser Tedavisinde Hayvan Deneyleri Tarihe Karışıyor: "Mini Tümör" Modelleriyle Nokta Atışı İlaç Dönemi!
- 16:03 - El Bileğindeki Sinsi Şişliklere Dikkat: "Üzerine Kitapla Vurup Patlatmaya Çalışmayın!"
- 15:47 - Ankara’da Kadınların Yaşam Kalitesini Artıran Okul: Ameliyatsız ve İlaçsız Tedavi
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Ve burası da bir devlet hastanesi
14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Hukukçu Çiftin Hayatını Karartan İhmal: Gebe Zehirlenmesi Teşhisinde Gecikme Avukatı Felç Bıraktı!
Resmi Gazete’de Yayımlandı: TMSF, Birinci Hastanesi’ni 546,5 Milyon TL’ye Satışa Çıkardı!
Sağlık Sektöründe 1 Milyar TL'lik Dev Yatırım: Daviva Avcılar Hastanesi Kapılarını Açıyor!
Türk Bilim İnsanı Öncülüğünde Dünya Çapında Keşif: Nemden Enerji Üreten Doğada Çözünür Batarya Geliştirildi!
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim






















